Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Puntíkatá roláda

Podívejte se, jak připravit netradiční puntíkatou roládu s arašídovým a pudinkovým krémem a lesním ovocem. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Piškot

  • 8 vajec “M“
  • 200 g cukru krystal Castello
  • 40 ml vlažné vody
  • 200 g hladké mouky Castello
  • 2 polév. lž. bramborového škrobu Castello
  • 1 polév. lž. holandského kakaa na pečení Castello

Krém

  • 600 g trvanlivé smetany Pilos (30 % tuku)
  • 500 g jemného arašídového krému XXL McEnnedy
  • 400 g mraženého lesního ovoce XXL Green Grocer´s
  • 80 g pudinku s vanilkovou příchutí Belbake
  • 1 polév. lž. cukru krystal Castello

Na potření

  • 450 g výběrového meruňkového džemu Maribel
  • potravinová fólie
  • 2 pečicí plechy (30 x 40 cm)
  • pečicí papír
  • cukrářský sáček s hladkou špičkou

POSTUP

Piškot

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přilijeme vlažnou vodu, přisypeme mouku a bramborový škrob a přidáme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné vmícháme kakao. Asi 3 lžíce tmavého krému dáme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme tečky. Stejný postup opakujeme i se světlým krémem – 3 lžíce světlého krému dáme do sáčku a na druhý plech s pečicím papírem nastříkáme světlé tečky. Vzniknou tedy 2 rolády – světlá s tmavými puntíky a tmavá se světlými puntíky. Oba plechy dáme do mrazáku, aby tečky ztuhly.

Na ztuhlé tečky nalijeme zbylé piškotové těsto – na světlé tečky nalijeme tmavé těsto a na tmavé tečky světlé těsto. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 18 minut. Po upečení necháme piškot trochu vychladnout a opatrně sundáme pečicí papír.

Krém

Trochu smetany přelijeme do misky a rozmícháme pudinkový prášek. Zbylou smetanu vlijeme do hrnce, přisypeme cukr a zahřejeme. Smetanu s pudinkovým práškem vlijeme do hrnce a svaříme hustý pudink. Přikryjeme potravinovou fólií, aby se nevytvořil škraloup.

Rolády

Piškotové pláty pomažeme arašídovým krémem, který necháme chvíli rozehřát v mikrovlnné troubě. Poté pomažeme připraveným pudinkem a posypeme mraženým lesním ovocem, které do krému lehce zatlačíme. Zatočíme a vložíme ztuhnout do lednice. Ztuhlé rolády potřeme rozehřátým meruňkovým džemem, aby neosychaly.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU