Cukrový rozvar
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Cukrový rozvar je jedním ze základních pilířů cukrářského řemesla – neobejde se bez něj žádný cukrář. Jak ho připravit a k čemu se používá, vám vysvětlí Mirka van Gils Slavíková.


Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Cukrový rozvar:

  • 100 g cukr krupice Belbake
  • 100 g voda

Sirup na opera řezy:

  • 0,5 × pomeranč (kůra)
  • 5 g instantní káva Bellarom
  • 30 g tuzemák Alliance

Orientační nutriční hodnoty

Energie

255 kJ / 61 kcal

Bílkoviny

0,10 g

Tuky

0,03 g

Vláknina

0,20 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

12,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Cukrový rozvar:

01.Do hrnce nasypeme cukr, vlijeme vodu a svaříme do rozpuštění cukru.

Na rozvar nepoužívejte moučkový cukr, pouze krupici nebo krystal.

02.Tento cukrový sirup se hodí na prolévání piškotů a korpusů, aby vydržely vláčné, nebo ho můžeme dochucovat dle potřeby:

  • jakýkoli likérem;
  • matchou;
  • můžeme okyselit pro pikantnost.

Sirup na opera řezy:

03.Do cukrového rozvaru přidáme jemně nastrouhanou kůru, instantní kávu a tuzemák. Necháme rozpustit, ale nevaříme.

04.Hotový sirup přecedíme a nanášíme štětcem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo