Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
15 min.
Obtížnost
Začátečník
Cukrový rozvar je jedním ze základních pilířů cukrářského řemesla – neobejde se bez něj žádný cukrář. Jak ho připravit a k čemu se používá, vám vysvětlí Mirka van Gils Slavíková.
Energie
255 kJ / 61 kcal
Bílkoviny
0,10 g
Tuky
0,03 g
Vláknina
0,20 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
12,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do hrnce nasypeme cukr, vlijeme vodu a svaříme do rozpuštění cukru.
Na rozvar nepoužívejte moučkový cukr, pouze krupici nebo krystal.
02.Tento cukrový sirup se hodí na prolévání piškotů a korpusů, aby vydržely vláčné, nebo ho můžeme dochucovat dle potřeby:
03.Do cukrového rozvaru přidáme jemně nastrouhanou kůru, instantní kávu a tuzemák. Necháme rozpustit, ale nevaříme.
04.Hotový sirup přecedíme a nanášíme štětcem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT