Mirka van Gils Slavíková
Doba přípravy30 min.

Karamelová šlehačka

Co nesmí chybět ve větrníku? Karamelová šlehačka! Jak ji připravit, abyste si pochutnali jako v cukrárně, vám poradí Mirka van Gils Slavíková.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g cukr krupice
  • 20 g med
  • 350 g smetana ke šlehání (33 % tuku)

POSTUP

1. Cukr s medem vložíme do hrnce a necháme zkaramelizovat. Neustále mícháme, aby se cukr nespálil.

Tip: Od karamelu nikdy neodcházíme, hlídáme, až zhnědne.

2. Jakmile je karamel hnědý tak, jak požadujeme, zalijeme ho horkou smetanou. Provaříme, až je karamel rozpuštěný.

Tip: Studená smetana je nebezpečná, když ji nalijeme do karamelu, může vyprsknout. 

3. Provařený karamel přelijeme přes sítko do misky a necháme vychladnout. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme odpočívat přes noc v lednici. 

4. Druhý den karamelovou šlehačku vyšleháme. 

5. Karamelovou šlehačku využijeme především do větrníků, které plníme pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 130 kcal, 1 g bílkovin, 11 g sacharidů, 10 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.