Co nesmí chybět ve větrníku? Karamelová šlehačka! Jak ji připravit, abyste si pochutnali jako v cukrárně, vám poradí Mirka van Gils Slavíková.
Co nesmí chybět ve větrníku? Karamelová šlehačka! Jak ji připravit, abyste si pochutnali jako v cukrárně, vám poradí Mirka van Gils Slavíková.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Cukr s medem vložíme do hrnce a necháme zkaramelizovat. Neustále mícháme, aby se cukr nespálil.
Tip: Od karamelu nikdy neodcházíme, hlídáme, až zhnědne.
2. Jakmile je karamel hnědý tak, jak požadujeme, zalijeme ho horkou smetanou. Provaříme, až je karamel rozpuštěný.
Tip: Studená smetana je nebezpečná, když ji nalijeme do karamelu, může vyprsknout.
3. Provařený karamel přelijeme přes sítko do misky a necháme vychladnout. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme odpočívat přes noc v lednici.
4. Druhý den karamelovou šlehačku vyšleháme.
5. Karamelovou šlehačku využijeme především do větrníků, které plníme pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 130 kcal, 1 g bílkovin, 11 g sacharidů, 10 g tuků.