Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Pařížská šlehačka

Ozdobte své zákusky jako profesionál! Pařížská šlehačka se snadno připraví a skvěle se hodí ke zdobení dortů. Můžete ji využít i do jiných cukrářských výrobků, nebo si ji dát jen tak s jahodami. A jak ji připravit? Je to velmi jednoduché! Stačí, že se podíváte na videorecept našeho kuchaře Romana Pauluse, který krok za krokem ukáže, jak pařížskou šlehačku, někdy nazývanou pařížským krémem, vyrobit. Navíc se dozvíte i pár rad a tipů, díky kterým se tato nestárnoucí kakaová pochoutka ze smetany a čokolády zaručeně povede. Podívejte se, jak je to snadné!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 0.5 l smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 200 g hořké čokolády (52 % kakaa)
  • cukrářský sáček
  • zdobicí špičku
  • šlehač

POSTUP

Smetanu zahřejeme, přidáme čokoládu nakrájenou na malé kousky a vypneme plamen. Rozpustíme, necháme vychladnout a uložíme do lednice přes noc odpočinout.

Druhý den krém vyšleháme na nízké otáčky šlehačem, necháme ji relativně řídkou a dokončíme ručně metličkou, abychom ji nepřešlehali.

Používáme ji na dozdobení a plnění dortů, rolád nebo třeba na výrobu pařížských špiček.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU