Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Mini Pavlova s lesním ovocem

Pavlova je křehký dezert, který se těší velké popularitě v Austrálii a na Novém Zélandu. Dokonce takové, že se obě země přou o jeho původ. Abyste si ho vychutnali, nemusíte ale mířit k protinožcům, Pavlovu si díky receptu šéfkuchaře Romana Pauluse připravíte sami doma. Naučíte se, jak vyšlehat hustý sníh z vaječných bílků, který je základem této dobroty. Samozřejmostí je i moučkový cukr a škrob, aby Pavlova měla správnou chuť a dobře držela tvar. Samotné dortíky se pak naučíte tvarovat na pečicí plech pomocí cukrářského sáčku. Hotovo budete mít za další dvě hodiny sušení v troubě. Nezbývá pak už nic jiného, než je dozdobit vším tím, co máte rádi.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

POSTUP

Bílky šleháme s krystalovým cukrem minimálně 5 minut do tuha, poté krátce vmícháme moučkový cukr promíchaný se škrobem a znovu krátce zašleháme.

Takto připravenou hmotu nandáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a nanášíme na plech vystlaný pečicím papírem do podoby malých mističek či hnízd.

Sušíme v troubě předehřáté na 80 °C 1,5–2 hodiny.

Vychladlá hnízdečka plníme krémem nebo ušlehanou šlehačkou a dozdobíme lesním ovocem a jedlými květy.

Tip: K naplnění se výborně hodí krém na éclair nebo vanilkovo-pudinkový krém. Jak na něj se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU