Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Vanilkovo-pudinkový krém na žloutkové věnečky

Vyzkoušejte si doma udělat vlastní cukrárnu. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže přípravu vanilkového krému na domácí žloutkové věnečky. Tento recept sice vyžaduje trochu šikovnosti, ale výsledek stojí za to. Z krému na věnečky navíc můžete pouhým přidáním karamelu připravit krém na větrníky, nebo můžete vanilkový pudink vyměnit za čokoládový a vyrobit méně tradiční (ale pro milovníky čokolády naprosto dokonalou) variantu věnečků. Po tomto skvělém domácím dezertu se sice rychle slehne zem, ale dlouho se na něj bude vzpomínat.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Vanilkovo-pudinkový krém

  • 1 l plnotučného mléka
  • 150 g vanilkového pudinkového prášku
  • 150 g krupicového cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)

Žloutkové věnečky

  • odpalované těsto
  • cukrová poleva

POSTUP

Vanilkovo-pudinkový krém:

Malou část mléka odlijeme do misky a rozmícháme v ní pudinkový prášek. Zbylé mléko dáme do kastrůlku, přidáme cukr a přivedeme k varu. K vařicímu mléku přilijeme za stálého míchání rozmíchaný pudinkový prášek a mícháme do ztuhnutí. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme úplně vychladnout.

Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou postupně ručně smícháme s vychladlým pudinkem v hladký krém.

Žloutkové věnečky:

Připravíme odpalované těsto podle videa Kulinářské akademie Lidlu zde.

Z odpalovaného těsta vytvoříme pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou kroužky na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 20 minut. V průběhu pečení troubu neotvíráme.

Vychladlé věnečky rozřízneme napůl, naplníme hotovým krémem, vrchní půlkou namočíme do polevy a přiklopíme. Necháme zaschnout a podáváme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU