Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Vanilkové éclair s čokoládou

Tradiční žloutkové věnečky jsou klasika, kterou jste určitě už mnohokrát ochutnali. Vyzkoušeli jste ale i francouzské éclairky, které se těm našim věnečkům a větrníkům náramně podobají? Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak připravit vanilkovou náplň do těchto zákusků z odpalovaného těsta i jak je s pomocí cukrářského sáčku naplnit. Nakonec můžete každou éclair namočit do čokoládové ganache a posypat svými oblíbenými restovanými ořechy.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 140 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový lusk (semínka)
  • 60 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 100 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • upečené základy na éclair
  • čokoládová ganache
  • sekané lískové ořechy na ozdobu

POSTUP

Mléko, cukr, vanilková semínka a máslo přivedeme do varu, vmícháme mouku se škrobem a provaříme do zhoustnutí. Následně vypneme plamen a mícháme do zchladnutí.

Šlehačku vyšleháme do tuha a vmícháme do zchladlého krému. Ten nandáme do cukrářského sáčku z plnicí špičkou a zespoda plníme do upečených éclairek.

Tip: Jak připravit upečené základy na éclair se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Vršek zákusku namočíme v tekuté čokoládové ganache z 200 g čokolády a 200 g smetany a zasypeme praženými a lehce nadrcenými lískovými oříšky.

Tip: Jak snadno připravit čokoládovou ganache se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU