Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
7 539 kJ / 1 803 kcal
Bílkoviny
52,90 g
Tuky
106,80 g
Vláknina
5,40 g
Sůl
0,90 g
Sacharidy
154,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vodu, máslo a špetku soli přivedeme společně do varu, vmícháme mouku a vaříme-odpalujeme tak dlouho, než se hmota přestane lepit na vařečku. Poté těsto odstavíme a necháme krátce vychladnout, následně vmícháme vejce a tím vznikne odpalované těsto.
02.Takto připravené těsto naneseme cukrářským sáčkem na plech vystlaný pečicím papírem. Vytvoříme tělíčka vlnovkou z ozdobné koncovky a krky nakreslíme hladkým tenkým koncem. Krků uděláme více pro případ, že se některé při tvoření zlomí.
03.Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 20 minut (krky vyndáme dříve, pečou se kratší dobu).
Při pečení neotvírejte troubu dokud nebudou krky hotové! Mohlo by se stát, že se kvůli tomu labutě nepovedou a těsto spadne.
04.Upečené těsto necháme vychladnout. Tělo labutě horizontálně rozřízneme na dvě půlky, horní díl rozdělíme ještě vertikálně a tím vytvoříme křídla.
05.Na spodní díl naneseme bohatou vrstvu oblíbeného krému, do kterého zapíchneme hlavičku labutě a přiklopíme rozevřenými křídly (oběma částmi vrchní půlky těla), které jsme předem zaprášili moučkovým cukrem.
Jak připravit vanilkovo-máslový krém zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Stejným způsobem připravíte i klasické žloutkové věnečky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT