Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vodu, máslo a špetku soli přivedeme společně do varu, vmícháme mouku a vaříme-odpalujeme tak dlouho, než se hmota přestane lepit na vařečku. Poté těsto odstavíme a necháme krátce vychladnout, následně vmícháme vejce a tím vznikne odpalované těsto.
Takto připravené těsto naneseme cukrářským sáčkem na plech vystlaný pečicím papírem. Vytvoříme tělíčka vlnovkou z ozdobné koncovky a krky nakreslíme hladkým tenkým koncem. Krků uděláme více pro případ, že se některé při tvoření zlomí.
Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 20 minut (krky vyndáme dříve, pečou se kratší dobu).
Tip: Při pečení neotvírejte troubu dokud nebudou krky hotové! Mohlo by se stát, že se kvůli tomu labutě nepovedou a těsto spadne.
Upečené těsto necháme vychladnout. Tělo labutě horizontálně rozřízneme na dvě půlky, horní díl rozdělíme ještě vertikálně a tím vytvoříme křídla.
Na spodní díl naneseme bohatou vrstvu oblíbeného krému, do kterého zapíchneme hlavičku labutě a přiklopíme rozevřenými křídly (oběma částmi vrchní půlky těla), které jsme předem zaprášili moučkovým cukrem.
Tip: Jak připravit vanilkovo-máslový krém zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Tip: Stejným způsobem připravíte i klasické žloutkové věnečky.