Roman Paulus

Poleva na věnečky a punčový řez

Cukrová poleva je hotová během několika minut a přitom bezvadně pozvedne každý cukrářský recept. Šéfkuchař Roman Paulus vás provede celou přípravou za méně než dvě minuty. Hotovou polevu pak využijete například při přípravě punčových řezů, ale hlavně při zdobení žloutkových věnečků, karamelových větrníků nebo dalších dezertů z odpalovaného těsta.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 300 g krupicového cukru
  • 300 g moučkového cukru
  • 150 ml vody
  • 2 polév. lž. octa

POSTUP

Cukry, vodu a ocet vaříme 8–10 minut, dokud nevznikne hustý sirup. Následně horký sirup přelijeme do misky ve studené vodní lázni (do větší misky se studenou vodou vložte menší misku s polevou tak, aby menší byla ponořená, ale aby voda nenatekla dovnitř) a za stálého míchání necháme vychladnout, dokud nezbělá.

Hotovou polevou zdobíme žloutkové věnečky nebo třeba punčový řez.


Jak připravit žloutkové věnečky?

Podrobný video recept na odpalované těsto a pečení věnečků/labutí najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Ty naplňte vanilkovo-pudinkovým krémem podle osvědčeného receptu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Pak už stačí ozdobit polevou a můžeme si pochutnat.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU