Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Upečeme 3 piškotové pláty stejných rozměrů, jako máme formu. Jeden tlustý asi 4 cm, další dva tenčí – přibližně 1 cm. Necháme zcela vychladnout.
Tip: Jak upéct piškotové pláty se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vodu, cukr, citronovou šťávu a tuzemák svaříme a rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné zamícháme jahodový džem a přidáme červené potravinářské barvivo. Do druhé poloviny zamícháme meruňkový džem a přidáme žluté barvivo.
Tlustý piškotový plát rozřízneme na 24 kvádrů (záleží na složitosti vzoru a velikosti formy).
Jeden tenký plát vložíme do formy a potřeme jahodovým džemem. Následně na plát vyskládáme kvádry tlustého piškotu, namočeného a lehce vyždímaného střídavě v červeném a žlutém rumovém rozvaru. Přikryjeme zbývajícím tenkým piškotem opět potřeným (dovnitř řezu) džemem. Lehce přimáčkneme a necháme v lednici vychladit alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.
Vychlazený řez otočíme dnem vzhůru a odebereme formu.
Z moučkového cukru, citronové šťávy, vody a trochy červené potravinářské barvy vypracujeme polevu, kterou rozetřeme na připravený řez.
Nakonec ozdobíme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout v lednici.