Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vodu, mléko, máslo, cukr a špetku soli přivedeme společně do varu, vmícháme mouku a vaříme–odpalujeme tak dlouho, než se hmota přestane lepit na vařečku. Poté těsto odstavíme a necháme krátce vychladnout, následně v robotu vmícháme postupně vejce a tím vznikne odpalované těsto.
Takto připravené těsto přendáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou, nastříkáme na pečicí plech vyložený pečicím papírem, posypeme moučkovým cukrem a pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C 10 minut, potom stáhneme teplotu na 160 °C a 35–40 minut dopékáme.
Plníme různými krémy a zdobíme polevami podle chuti až zcela vychladlé.
Tip: Jak naplnit éclairky a inspiraci na zdobení najdete v triku Kulinářské akademii Lidlu zde.