Vanilkové éclair s čokoládou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Tradiční žloutkové věnečky jsou klasika, kterou jste určitě už mnohokrát ochutnali. Vyzkoušeli jste ale i francouzské éclairky, které se těm našim věnečkům a větrníkům náramně podobají? Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak připravit vanilkovou náplň do těchto zákusků z odpalovaného těsta i jak je s pomocí cukrářského sáčku naplnit. Nakonec můžete každou éclair namočit do čokoládové ganache a posypat svými oblíbenými restovanými ořechy.

Tagy

Cukrárna

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 ml plnotučné mléko
  • 140 g krupicový cukr
  • 1 × vanilkový lusk (semínka)
  • 60 g máslo
  • 30 g hladká mouka
  • 30 g kukuřičný škrob
  • 100 ml smetana ke šlehání (33 %)
  • upečené základy na éclair
  • čokoládová ganache
  • sekané lískové ořechy na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

7 097 kJ / 1 696 kcal

Bílkoviny

14,10 g

Tuky

90,70 g

Vláknina

1,10 g

Sůl

0,30 g

Sacharidy

205,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Aby byly éclairky ještě výtečnější a opravdu pořádně naplněné, připravte dvojtou dávku krému na jednu várku upečených základů.

01.Mléko, cukr, vanilková semínka a máslo přivedeme do varu, vmícháme mouku se škrobem a provaříme do zhoustnutí. Následně vypneme plamen a mícháme do zchladnutí.

02.Šlehačku vyšleháme do tuha a vmícháme do zchladlého krému. Ten nandáme do cukrářského sáčku z plnicí špičkou a zespoda plníme do upečených éclairek.

Jak připravit upečené základy na éclair se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.Vršek zákusku namočíme v tekuté čokoládové ganache z 200 g čokolády a 200 g smetany a zasypeme praženými a lehce nadrcenými lískovými oříšky.

Jak snadno připravit čokoládovou ganache se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo