Kuchyně
Francouzská
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Profesionál
Tradiční žloutkové věnečky jsou klasika, kterou jste určitě už mnohokrát ochutnali. Vyzkoušeli jste ale i francouzské éclairky, které se těm našim věnečkům a větrníkům náramně podobají? Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak připravit vanilkovou náplň do těchto zákusků z odpalovaného těsta i jak je s pomocí cukrářského sáčku naplnit. Nakonec můžete každou éclair namočit do čokoládové ganache a posypat svými oblíbenými restovanými ořechy.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
7 097 kJ / 1 696 kcal
Bílkoviny
14,10 g
Tuky
90,70 g
Vláknina
1,10 g
Sůl
0,30 g
Sacharidy
205,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
Aby byly éclairky ještě výtečnější a opravdu pořádně naplněné, připravte dvojtou dávku krému na jednu várku upečených základů.
01.Mléko, cukr, vanilková semínka a máslo přivedeme do varu, vmícháme mouku se škrobem a provaříme do zhoustnutí. Následně vypneme plamen a mícháme do zchladnutí.
02.Šlehačku vyšleháme do tuha a vmícháme do zchladlého krému. Ten nandáme do cukrářského sáčku z plnicí špičkou a zespoda plníme do upečených éclairek.
Jak připravit upečené základy na éclair se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Vršek zákusku namočíme v tekuté čokoládové ganache z 200 g čokolády a 200 g smetany a zasypeme praženými a lehce nadrcenými lískovými oříšky.
Jak snadno připravit čokoládovou ganache se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT