Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Jahody plněné pařížskou šlehačkou

Máte rádi překvapení? Šéfkuchař Roman Paulus si pro vás připravil jedno jahodové – jahody plněné pařížskou šlehačkou, které se snadno připravují, výborně vypadají a ještě o něco lépe chutnají. Kromě jahod a zmiňované šlehačky budete potřebovat ještě horkou čokoládu, ve které jahody namočíte, a oblíbené lesní plody, které poslouží jako efektní ozdoba.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g čerstvé jahody
  • 200 g čokoláda na vaření (52 %)
  • 300 g pařížská šlehačka
  • 1 × snítka čerstvá máta
  • 40 g čerstvé borůvky
  • 40 g mandle

POSTUP

Nejprve si připravíme jahody – odřízneme stopku a špičku. Díky odříznuté špičce budou dobře stát a směrem od lístků každou jahodu opatrně vydlabeme, abychom vytvořili malou mističku.

Tip: Odříznuté kousky jahod rovnou sníme, nebo je použijeme na ozdobu hotového dezertu.

V menším hrnci ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu na vaření. Vydlabané jahody v rozpuštěné čokoládě z půlky namočíme a postavíme na pečicí papír.

Tip: Aby čokoláda dobře a rychle zatuhla, je vhodné pracovat s vychlazenými suchými jahodami.

Vyšleháme pařížskou šlehačku, kterou nandáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou.

Tip: Jak připravit domácí pařížskou šlehačku zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Každou jahodu v čokoládě naplníme připravenou pařížskou šlehačkou i s malou čepičkou. Dozdobíme sekanými mandlemi, čerstvými borůvkami, malinami a lístečkem máty.

Tip: Várka z 600 g jahod vychází asi na 4 porce, každá z 5 velkých jahod.

Jahodové překvapení ihned servírujeme. Takto předpřipravený dezert vydrží 2-3 hodiny, než ovoce začne pouštět vodu a vadnout.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 664 kcal, 8 g bílkovin, 47 g sacharidů, 48 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.