Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Malinová pyramida

Dezert během několika minut na stole? Ano! Stačí mít připravené všechny suroviny ve spíži a žádná nečekaná návštěva vás nepřekvapí! Luxusní vzhled čokoládových trojúhelníků, čerstvých malin a lahodného krému z mascarpone vám však neudělá ostudu ani při slavnostních příležitostech. Vyzkoušejte recept na malinovou pyramidu, která bude vždy trefou do černého. Dezert je křupavý, příjemně sladký a díky malinám i osvěžující. Podívejte se na videorecept Romana Pauluse a připravte si tento výjimečný dezert jak z luxusní cukrárny i u sebe doma.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Malinová pyramida

  • 250 g mascarpone
  • 50 g práškového cukru
  • 50 ml 33% smetany
  • rozpuštěná čokoláda na ozdobení
  • 12 trojúhelníků z temperované čokolády
  • 30 malin
  • máta na ozdobu
  • malinová omáčka na ozdobu
  • cukrářský sáček + ozdobná špička
  • štětec

POSTUP

Mascarpone ručně metličkou vyšleháme s cukrem a smetanou a naplníme jím cukrářský sáček s ozdobnou špičkou.

Na talíř nejdříve štětcem mázneme rozpuštěnou čokoládu, poté doprostřed naneseme pro upevnění trochu krému a na něj vrstvíme v tomto pořadí: trojúhelník čokolády (jak vytvořit čokoládový trojúhelník se dozvíte v naší Kulinářské akademii lidlu zde), krém, maliny, krém, trojúhelník čokolády, krém, maliny, krém, trojúhelník čokolády a celé to ozdobíme malým kopečkem krému navršku, do kterého zapíchneme vrcholek máty. Nakonec ozdobíme talíř puntíky z malinové omáčky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU