Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cukr vsypeme do vyšší pánve a necháme zkaramelizovat. Karamel zalijeme červeným vínem a počkáme, až se rozpustí. Přidáme skořici, přilijeme šťávu z rozpuštěného lesního ovoce a chvíli povaříme, aby se omáčka zredukovala asi o ⅓ obsahu a získala intenzivnější chuť.
Škrob rozmícháme ve studené vodě a za stálého míchání přilijeme k ragú, aby nevznikly hrudky. Přidáme rozmrazené lesní ovoce a chvíli vaříme. Dávejte však pozor, aby se ovoce nerozvařilo.
Hotové ragú servírujeme samostatně v miskách ozdobené čerstvým ovocem (maliny, borůvky, ostružiny) a lístků máty. Můžeme přidat piškoty nebo podávat k bramborovým či tvarohovým nokům. Vychlazené se hodí i k čokoládové pěně.
Tip: Jak připravit tvarohové noky se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.