Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Ragú z lesního ovoce

Ragú má mnoho podob – Italové ho připravují z mletého masa jako alla bolognese, Francouzi z kousků masa a zeleniny z vínem a Maďaři v podobě leča. Zkrátka, o ragú mluvíme vždy tam, kde dusíme nakrájené suroviny, abychom získali hustou omáčku. V tomto videu vás Roman Paulus naučí připravovat sladkou verzi ragú z lesního ovoce a červeného vína. To se hodí například ke tvarohovým nokům.


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 150 g cukru
  • 300 ml červeného vína
  • 1 kg mrazeného lesního ovoce
  • celá skořice
  • 1 káv. lžič. škrobu
  • čerstvé ovoce (maliny, borůvky, ostružiny)
  • čerstvá máta

POSTUP


Cukr vsypeme do vyšší pánve a necháme zkaramelizovat. Karamel zalijeme červeným vínem a počkáme, až se rozpustí. Přidáme skořici, přilijeme šťávu z rozpuštěného lesního ovoce a chvíli povaříme, aby se omáčka zredukovala asi o ⅓ obsahu a získala intenzivnější chuť.

Škrob rozmícháme ve studené vodě a za stálého míchání přilijeme k ragú, aby nevznikly hrudky. Přidáme rozmrazené lesní ovoce a chvíli vaříme. Dávejte však pozor, aby se ovoce nerozvařilo.

Hotové ragú servírujeme samostatně v miskách ozdobené čerstvým ovocem (maliny, borůvky, ostružiny) a lístků máty. Můžeme přidat piškoty nebo podávat k bramborovým či tvarohovým nokům. Vychlazené se hodí i k čokoládové pěně.

Tip: Jak připravit tvarohové noky se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU