Mražené semifreddo z lesních plodů

play Přehrát video recept
Mražené semifreddo z lesních plodů
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

16 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Chtěli byste si připravit domácí zmrzlinu, ale nemáte zmrzlinovač? Ideální řešení je italské semifreddo! Recept na tento mražený dezert plný lesního ovoce, hlavně borůvek, vás naučí Roman Paulus.

Tagy

Zmrzlina

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 16 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × vejce “M”
  • 2 × žloutek
  • 200 g cukr krupice Belbake
  • 2 × lžíce pomerančový likér
  • 500 × borůvky a lesní plody
  • 1 l čerstvá smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • na ozdobu karamelové sušenky Spekulatius Sondey
  • na ozdobu lesní ovoce
  • na ozdobu čerstvá máta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 255 kJ / 300 kcal

Bílkoviny

4,00 g

Tuky

23,00 g

Vláknina

1,30 g

Sůl

0,10 g

Sacharidy

18,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Borůvky a lesní plody rozšťoucháme, krátce povaříme a propasírujeme, abychom získali jemné pyré. Necháme vychladnout.

02.Smetanu vyšleháme do tuha.

03.Vejce, žloutky, cukr a likér vyšleháme nad horkou vodní lázní do husté pěny. Následně šleháme do vychladnutí, přidáme studené pyré z ovoce a nakonec i ušlehanou šlehačku.

04.Vzniklou hmotu naplníme do formy vyložené potravinářskou fólií. Takto připravené semifreddo necháme zamrazit, ideálně do druhého dne.

05.Podáváme doplněné o lesní ovoce, sušenky a mátu.

Semifreddo je možné podávat i s domácí ovocnou omáčkou. Jak na ní se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo