Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Mražené semifreddo z lesních plodů

Chtěli byste si připravit domácí zmrzlinu, ale nemáte zmrzlinovač? Přesně v tomhle případě je pro vás ideálním řešením italské semifreddo, na které natočil video recept šéfkuchař Roman Paulus. Jedná se o mražený dezert podobný zmrzlině, ke kterému vám ale stačí jen rozšlehaná vejce ve vodní lázni, šlehačka a ovocné pyré – podle toho, na co máte zrovna největší chuť. Roman Paulus zvolil borůvky a další lesní plody, ale skvěle se hodí i zahradní jahody nebo třeba meruňky.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
16

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × vejce “M”
  • 2 × žloutek
  • 200 g krupicový cukr
  • 2 × lžíce pomerančový likér
  • 500 × borůvky a lesní plody
  • 1 l čerstvá smetana (33 % tuku)
  • na ozdobu karamelové sušenky Spekulatius
  • na ozdobu lesní ovoce
  • na ozdobu čerstvá máta
  • metlička
  • kuchyňský robot
  • 2x forma na biskupský chlebíček 26 × 11 cm
  • potravinářská fólie,
  • kovové sítko
  • šlehač

POSTUP

Borůvky a lesní plody rozšťoucháme, krátce povaříme a propasírujeme, abychom získali jemné pyré. Necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme do tuha.

Vejce, žloutky, cukr a likér vyšleháme nad horkou vodní lázní do husté pěny. Následně šleháme do vychladnutí, přidáme studené pyré z ovoce a nakonec i ušlehanou šlehačku.

Vzniklou hmotu naplníme do formy vyložené potravinářskou fólií. Takto připravené semifreddo necháme zamrazit, ideálně do druhého dne.

Podáváme doplněné o lesní ovoce, sušenky a mátu.

Tip: Semifreddo je možné podávat i s domácí ovocnou omáčkou. Jak na ní se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez příloh): 291 kcal, 4 g bílkovin, 17 g sacharidů, 23 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.