Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Perníková zmrzlina

Perník si většina z nás spojuje s Vánoci, ale tušili jste, že může skvěle chutnat i ledově studený? Kdo nevěří, tomu to dokáže šéfkuchař Roman Paulus se svým receptem na perníkovou zmrzlinu! Naučíte se, jak připravit základ ze žloutků i jak uvařit výbornou krémovou zmrzlinu s perníkovým kořením a medem. K dokončení kouzla pak postačí už jenom jednoduchý zmrzlinovač.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Perníková zmrzlina

  • 500 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 300 ml plnotučného mléka
  • 130 g krupicového cukru
  • 120 g žloutků (asi 6 kusů)
  • 1 káv. lžič. perníkového koření
  • 40 medu
  • 1 káv. lžič. perníkového koření nastrouhaný perník
  • 1 káv. lžič. perníkového koření nastrouhaný perník k podávání lístky máty
  • k podávání oplatková trubička k podávání
  • zmrzlinovač
  • sítko

POSTUP

Smetanu a mléko nalijeme do hrnce, přidáme polovinu cukru, perníkové koření, přivedeme do varu a vypneme plamen.

Žloutky ručně vyšleháme s druhou polovinou cukru. Malou část mléčné směsi přilijeme ke žloutkům, metličkou důkladně promícháme a žloutky vlijeme do zbylého mléka. Přidáme med a za stálého míchání pomalu zahřejeme „na růži“ – to znamená, že ohříváme do takové konzistence, aby po rozfouknutí směsi na vypouklé straně vařečky vznikl květu podobný tvar. Přecedíme a necháme vychladnout.

Vychladlou směs naplníme do namraženého zmrzlinovače a necháme zpracovávat asi 40 minut do požadované konzistence.

Hotovou zmrzlinu přendáme do krabičky a necháme ještě 20 minut zatuhnout v mrazáku nebo rovnou servírujeme.

Podáváme posypané nastrouhaným perníkem, ozdobené lístky máty a oplatkovou trubičkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU