Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Změklé máslo vyšleháme s cukrem nad parou a postupně vmícháme vejce a žloutek. Je důležité, aby se vejce dobře spojila s máslem. Přidáme citronovou kůru, vanilinový cukr a tvaroh. Z toastového chleba odkrojíme kůrky a ze střídky připravíme strouhanku, přidáme do těsta a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici.
Polévkovou lžící vytvarujeme noky, které vaříme ve vroucí vodě ochucené vanilinovým cukrem, tuzemákem a citronovou kůrou asi 5 minut. Po uvaření noky obalíme ve strouhance orestované na másle a ochucené cukrem a mletou skořicí.
Tvarohové noky podáváme s ovocnou omáčkou (z lesného ovoce, malinovou nebo jahodovou), ozdobíme ovocem a zakysanou smetanou, posypeme moučkovým cukrem a na závěr přidáme pár lístků máty nebo meduňky.
Tip: Jak připravit ragú z lesního ovoce k podávání se dozvíte v triku Kulinářské akademii Lidlu zde.