Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Smetanu i mascarpone vyndáme 15 minut předem z lednice, aby měly stejnou pokojovou teplotu. Plátky želatiny namočíme do studené vody.
Smetanu s cukrem vyšleháme do tuha, ale dáváme pozor, abychom ji nepřešlehali.
Ručně metličkou přimícháme mascarpone a důkladně rozmícháme.
Namočenou želatinu rukou vyždímáme, přendáme ji do malého rendlíku a rozpustíme. Přidáme k ní asi dvě lžíce připraveného krému, důkladně rozmícháme a následně přilijeme do zbylého krému. Důkladně promícháme.
Připravíme si korpus na red velvet a mechový dort podle triků Kulinářské akademie Lidlu. Krém z mascarpone si nandáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou.