Grilování před vámi a vy nemáte nápad, co podávat? Vyzkoušejte skvělý cibulový dip podle Romany Böhmové, který má navíc snížený obsah laktózy.
Grilování před vámi a vy nemáte nápad, co podávat? Vyzkoušejte skvělý cibulový dip podle Romany Böhmové, který má navíc snížený obsah laktózy.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Do rozehřáté pánve vložíme přepuštěné máslo a orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky do zlatohnědé barvy. Orestovanou cibuli necháme vychladnout.
2. K vychladlé cibuli přidáme citronovou šťávou, bezlaktózový jogurt, bezlaktózové mascarpone a nasekané bylinky a promícháme. Osolíme, opepříme a opět promícháme.
Tip: Citronovou šťávu můžete nahradit bílým vinným octem.
3. Cibulový dip se skvěle hodí ke grilované vepřové panence a lehkému salátku, který jen zakápneme olivovým olejem.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 210 kcal, 4 g bílkovin, 8 g sacharidů, 18 g tuků.