Romana Böhmová
Doba přípravy30 min.

Cibulový dip s bylinkami

Grilování před vámi a vy nemáte nápad, co podávat? Vyzkoušejte skvělý cibulový dip podle Romany Böhmové, který má navíc snížený obsah laktózy. 


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
5

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce přepuštěné máslo
  • 3 × cibule (žluté)
  • 2 × lžička citronová šťáva
  • 200 g bezlaktózový jogurt
  • 140 g bezlaktózové mascarpone
  • 1 × lžíce nasekané čerstvé bylinky (např. tymián, rozmarýn, listová petržel, koriandr)
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

POSTUP

1. Do rozehřáté pánve vložíme přepuštěné máslo a orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky do zlatohnědé barvy. Orestovanou cibuli necháme vychladnout.

2. K vychladlé cibuli přidáme citronovou šťávou, bezlaktózový jogurt, bezlaktózové mascarpone a nasekané bylinky a promícháme. Osolíme, opepříme a opět promícháme.

Tip: Citronovou šťávu můžete nahradit bílým vinným octem.

3. Cibulový dip se skvěle hodí ke grilované vepřové panence a lehkému salátku, který jen zakápneme olivovým olejem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 210 kcal, 4 g bílkovin, 8 g sacharidů, 18 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.