Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Marinovaná červená cibule

Marinovaná neboli nakládaná červená cibule se skvěle hodí do domácích burgerů, hotdogů nebo jako doplněk k pečenému či grilovanému masu. Navíc si ji snadno připravíte doma a šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na to. Základem je nálev z vody, červeného vinného octa, cukru, bobkového listu, badyánu a tymiánu. Pak už stačí jen přidat pálivou papričku, cibuli a chvíli povařit. Po pěti dnech v zavařovací sklenici si na cibulce můžete začít pochutnávat.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 ml voda
  • 250 ml červený vinný ocet
  • 100 g krupicový cukr
  • 3 × bobkový list
  • 5 × badyán
  • 2 g čerstvý tymián
  • sůl
  • 20 g pálivá paprička
  • 300 g červená cibule

POSTUP

V hrnci přivedeme k varu vodu, ocet, cukr a koření (bobkový list, badyán a tymián).

Jakmile krátce povaříme, osolíme a přidáme nasekanou chilli papričku a červenou cibuli nakrájenou na nudličky po vlákně. 2–3 minuty vaříme mírným varem a ještě horkou naplníme do čisté sklenice.

Tip: Sklenice plňte pouze dobře vymyté, ideálně sterilované či vyvařené ve vodě.

Naplněnou sklenici uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Před podáváním necháme alespoň 5 dní odležet.

Marinovanou cibuli skladujeme v lednici v uzavřené sklenici, kde vydrží minimálně 1 měsíc.

Podáváme do burgerů, hotdogů, salátů či ke grilovanému masu.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce = 30 g): 21 kcal, 0 g bílkovin, 5 g sacharidů, 0 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.