Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Tento lehký dezert spojuje krémové mascarpone s osvěžující chutí citronu. Na rozdíl od klasického tiramisu neobsahuje kávu, takže je ideální pro ty, kdo preferují ovocné dezerty. Připravte si doma citronové tiramisu podle Romana Pauluse a vychutnejte si dokonale vyváženou kombinaci sladkosti a svěžesti.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
6 752 kJ / 1 614 kcal
Bílkoviny
25,70 g
Tuky
99,00 g
Vláknina
2,60 g
Sůl
0,80 g
Sacharidy
152,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Citronový krém:
02.Cukr a nastrouhanou citronovou kůru rozsekáme v elektrickém sekáčku. Následně přendáme do rendlíku, přidáme citronovou šťávu a žloutky. Metličkou dobře rozmícháme, zapneme mírný plamen a pomalu zahříváme. Jakmile krém párkrát probublá a zhoustne, vypneme plamen a vmícháme do něj studené máslo. Ještě teplý propasírujeme přes sítko, nalijeme do sklenice, přikryjeme potravinářskou fólií a uzavřeme.
Jak se připravuje citronový krém, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
03.Krém:
04.Začneme přípravou cukrového rozvaru. Do menšího hrnce nalijeme vodu, vsypeme 30 g cukru, zahřejeme a důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil.Žloutky vyšleháme s 30 g cukru do pěny, přilijeme ještě teplý cukrový rozvar a šleháme dále. Po chvíli přilijeme limoncino. Přidáme mascarpone a opět vyšleháme. Nakonec ručně vmícháme ušlehanou šlehačku. Krém naplníme do cukrářského sáčku.
05.Tiramisu:
06.Z vody, limoncina, citronové šťávy a nastrouhané kůry připravíme lázeň, ve které namáčíme piškoty. Na dno skleniček dáme pomocí cukrářského sáčku trochu krému z mascarpone, poté piškoty namočené v citronové lázni a opět trochu krému z mascarpone. Poté naneseme tenkou vrstvu citronového krému, opět piškoty namočené v citronové lázni, zakončíme vrstvou krému z mascarpone a uhladíme. Ozdobíme oběma druhy krému dle fantazie a snítkou máty.
Tiramisu můžete připravit také do větší mísy pro více osob.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT