Citronový krém:
Cukr a nastrouhanou citronovou kůru rozsekáme v elektrickém sekáčku. Následně přendáme do rendlíku, přidáme citronovou šťávu a žloutky. Metličkou dobře rozmícháme, zapneme mírný plamen a pomalu zahříváme. Jakmile krém párkrát probublá a zhoustne, vypneme plamen a vmícháme do něj studené máslo. Ještě teplý propasírujeme přes sítko, nalijeme do sklenice, přikryjeme potravinářskou fólií a uzavřeme.
Tip: Jak se připravuje citronový krém, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
Krém:
Začneme přípravou cukrového rozvaru. Do menšího hrnce nalijeme vodu, vsypeme 30 g cukru, zahřejeme a důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil.Žloutky vyšleháme s 30 g cukru do pěny, přilijeme ještě teplý cukrový rozvar a šleháme dále. Po chvíli přilijeme limoncino. Přidáme mascarpone a opět vyšleháme. Nakonec ručně vmícháme ušlehanou šlehačku. Krém naplníme do cukrářského sáčku.
Tiramisu:
Z vody, limoncina, citronové šťávy a nastrouhané kůry připravíme lázeň, ve které namáčíme piškoty. Na dno skleniček dáme pomocí cukrářského sáčku trochu krému z mascarpone, poté piškoty namočené v citronové lázni a opět trochu krému z mascarpone. Poté naneseme tenkou vrstvu citronového krému, opět piškoty namočené v citronové lázni, zakončíme vrstvou krému z mascarpone a uhladíme. Ozdobíme oběma druhy krému dle fantazie a snítkou máty.
Tip: Tiramisu můžete připravit také do větší mísy pro více osob.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 956 kcal, 7 g bílkovin, 100 g sacharidů, 57 g tuků.