Citronové tiramisu
Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Citronové tiramisu

Tento lehký dezert spojuje krémové mascarpone s osvěžující chutí citronu. Na rozdíl od klasického tiramisu neobsahuje kávu, takže je ideální pro ty, kdo preferují ovocné dezerty. Připravte si doma citronové tiramisu podle Romana Pauluse a vychutnejte si dokonale vyváženou kombinaci sladkosti a svěžesti. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Citronový krém:

  • 200 g cukr krupice Belbake
  • 2 × citrony (kůra)
  • 100 ml citronová šťáva
  • 6 × vejce „M“
  • 115 g máslo Pilos

Krém:

  • 30 ml voda
  • 60 g cukr krystal Belbake
  • 4 × vejce „M“
  • 20 ml limoncino Italiamo
  • 375 g mascarpone Italiamo
  • 250 g čerstvá smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)

Tiramisu:

  • 500 ml voda
  • 150 g cukr krystal Belbake
  • 50 ml limoncina Italiamo
  • 2 × citrony (šťáva a kůra)
  • 180 g dlouhé cukrářské piškoty Italiamo

POSTUP

Citronový krém:

Cukr a nastrouhanou citronovou kůru rozsekáme v elektrickém sekáčku. Následně přendáme do rendlíku, přidáme citronovou šťávu a žloutky. Metličkou dobře rozmícháme, zapneme mírný plamen a pomalu zahříváme. Jakmile krém párkrát probublá a zhoustne, vypneme plamen a vmícháme do něj studené máslo. Ještě teplý propasírujeme přes sítko, nalijeme do sklenice, přikryjeme potravinářskou fólií a uzavřeme.

Tip: Jak se připravuje citronový krém, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Krém:

Začneme přípravou cukrového rozvaru. Do menšího hrnce nalijeme vodu, vsypeme 30 g cukru, zahřejeme a důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil.Žloutky vyšleháme s 30 g cukru do pěny, přilijeme ještě teplý cukrový rozvar a šleháme dále. Po chvíli přilijeme limoncino. Přidáme mascarpone a opět vyšleháme. Nakonec ručně vmícháme ušlehanou šlehačku. Krém naplníme do cukrářského sáčku.

Tiramisu:

Z vody, limoncina, citronové šťávy a nastrouhané kůry připravíme lázeň, ve které namáčíme piškoty. Na dno skleniček dáme pomocí cukrářského sáčku trochu krému z mascarpone, poté piškoty namočené v citronové lázni a opět trochu krému z mascarpone. Poté naneseme tenkou vrstvu citronového krému, opět piškoty namočené v citronové lázni, zakončíme vrstvou krému z mascarpone a uhladíme. Ozdobíme oběma druhy krému dle fantazie a snítkou máty.

Tip: Tiramisu můžete připravit také do větší mísy pro více osob.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 956 kcal, 7 g bílkovin, 100 g sacharidů, 57 g tuků.


OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.