Citronové tiramisu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Tento lehký dezert spojuje krémové mascarpone s osvěžující chutí citronu. Na rozdíl od klasického tiramisu neobsahuje kávu, takže je ideální pro ty, kdo preferují ovocné dezerty. Připravte si doma citronové tiramisu podle Romana Pauluse a vychutnejte si dokonale vyváženou kombinaci sladkosti a svěžesti. 

Tagy

Nepečené zákusky

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Citronový krém:

  • 200 g cukr krupice Belbake
  • 2 × citrony (kůra)
  • 100 ml citronová šťáva
  • 6 × vejce „M“
  • 115 g máslo Pilos

Krém:

  • 30 ml voda
  • 60 g cukr krystal Belbake
  • 4 × vejce „M“
  • 20 ml limoncino Italiamo
  • 375 g mascarpone Italiamo
  • 250 g čerstvá smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)

Tiramisu:

  • 500 ml voda
  • 150 g cukr krystal Belbake
  • 50 ml limoncina Italiamo
  • 2 × citrony (šťáva a kůra)
  • 180 g dlouhé cukrářské piškoty Italiamo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 752 kJ / 1 614 kcal

Bílkoviny

25,70 g

Tuky

99,00 g

Vláknina

2,60 g

Sůl

0,80 g

Sacharidy

152,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Citronový krém:

02.Cukr a nastrouhanou citronovou kůru rozsekáme v elektrickém sekáčku. Následně přendáme do rendlíku, přidáme citronovou šťávu a žloutky. Metličkou dobře rozmícháme, zapneme mírný plamen a pomalu zahříváme. Jakmile krém párkrát probublá a zhoustne, vypneme plamen a vmícháme do něj studené máslo. Ještě teplý propasírujeme přes sítko, nalijeme do sklenice, přikryjeme potravinářskou fólií a uzavřeme.

Jak se připravuje citronový krém, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

03.Krém:

04.Začneme přípravou cukrového rozvaru. Do menšího hrnce nalijeme vodu, vsypeme 30 g cukru, zahřejeme a důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil.Žloutky vyšleháme s 30 g cukru do pěny, přilijeme ještě teplý cukrový rozvar a šleháme dále. Po chvíli přilijeme limoncino. Přidáme mascarpone a opět vyšleháme. Nakonec ručně vmícháme ušlehanou šlehačku. Krém naplníme do cukrářského sáčku.

05.Tiramisu:

06.Z vody, limoncina, citronové šťávy a nastrouhané kůry připravíme lázeň, ve které namáčíme piškoty. Na dno skleniček dáme pomocí cukrářského sáčku trochu krému z mascarpone, poté piškoty namočené v citronové lázni a opět trochu krému z mascarpone. Poté naneseme tenkou vrstvu citronového krému, opět piškoty namočené v citronové lázni, zakončíme vrstvou krému z mascarpone a uhladíme. Ozdobíme oběma druhy krému dle fantazie a snítkou máty.

Tiramisu můžete připravit také do větší mísy pro více osob.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo