Tiramisu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Mamma mia! To je opravdu skvělé! Zvolá každý, kdo ochutná recept Romana Pauluse na italské tiramisu. V novém videu Kulinářské akademie Lidlu vám náš kuchař ukáže trik, jak snoubit chuť jemného krému z mascarpone a smetany s kávou, amarettem a cukrářskými piškoty. Tiramisu se v Itálii podává jako dopolední sladkost spolu se silným espressem. Můžete si představit něco lepšího? A nyní společně s tiramisu přenesete slunnou Itálii i do své kuchyně. Stačí, že si tento výjimečný a snadný dezert připravíte spolu s námi.

Tagy

Cukrárna

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Krém

  • 60 g cukru krystal
  • 63 g pasterizovaných žloutků
  • 375 g mascarpone
  • 250 g čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)

Piškoty

  • 50 g cukru krystal
  • 200 ml silné kávy
  • 88 ml amaretta
  • 175 g cukrářských piškotů kakao na posypání

Orientační nutriční hodnoty

Energie

16 277 kJ / 3 891 kcal

Bílkoviny

47,50 g

Tuky

265,30 g

Vláknina

5,20 g

Sůl

0,90 g

Sacharidy

300,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Začneme přípravou cukrového rozvaru. Do rendlíku nalijeme trochu vody, vsypeme 30 g cukru, zahřejeme a důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil.

02.Žloutky vyšleháme se 30 g cukru do pěny, přilijeme cukrový rozvar připravený a šleháme dále. Ručně po částech vmícháme mascarpone a na konec opatrně ušlehanou šlehačku.

03.Z cukru, kávy a amaretta připravíme lázeň, do níž namáčíme piškoty a pokládáme na dno skleniček. Na piškoty naneseme krém, pokládáme další piškoty namočené v kávové lázni a následuje opět vrstva krému, povrch krému uhladíme. Zbylý krém vložíme do cukrářského sáčku a dezert jím ozdobíme. Necháme vychladit v lednici. Před podáním posypeme kakaem.

04.Tip: Pokud chcete připravit tiramisu jako řez nebo dort, který se musí krájet, přidejte ještě 25 g želatiny, kterou nechte nabobtnat, rozpustit a vmíchejte do krému.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo