Kuchyně
Italská
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
16 277 kJ / 3 891 kcal
Bílkoviny
47,50 g
Tuky
265,30 g
Vláknina
5,20 g
Sůl
0,90 g
Sacharidy
300,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Začneme přípravou cukrového rozvaru. Do rendlíku nalijeme trochu vody, vsypeme 30 g cukru, zahřejeme a důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil.
02.Žloutky vyšleháme se 30 g cukru do pěny, přilijeme cukrový rozvar připravený a šleháme dále. Ručně po částech vmícháme mascarpone a na konec opatrně ušlehanou šlehačku.
03.Z cukru, kávy a amaretta připravíme lázeň, do níž namáčíme piškoty a pokládáme na dno skleniček. Na piškoty naneseme krém, pokládáme další piškoty namočené v kávové lázni a následuje opět vrstva krému, povrch krému uhladíme. Zbylý krém vložíme do cukrářského sáčku a dezert jím ozdobíme. Necháme vychladit v lednici. Před podáním posypeme kakaem.
04.Tip: Pokud chcete připravit tiramisu jako řez nebo dort, který se musí krájet, přidejte ještě 25 g želatiny, kterou nechte nabobtnat, rozpustit a vmíchejte do krému.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT