Pomerančové tiramisu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Italská klasika provoněná pomerančem - ochutnejte pomerančové tiramisu podle kuchynelidlu.cz.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × balení dlouhých piškotů La Cestera
  • 2 × větší pomeranče (na šťávu a kůru)
  • 7 × lžíce cukru krystal Castello
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 250 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • holandské kakao Castello na posypání

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 611 kJ / 624 kcal

Bílkoviny

7,80 g

Tuky

38,70 g

Vláknina

3,30 g

Sůl

0,20 g

Sacharidy

63,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Tiramisu

01.V hrnci zahřejeme šťávu ze dvou pomerančů a přidáme 2 lžíce cukru. Mícháme, až se cukr rozpustí (nevaříme). Na dno servírovacích skleniček nalámeme část piškotů na malé kousky a v obou polijeme asi 2-3 lžícemi připravené pomerančové šťávy. Mascarpone vyšleháme společně se smetanou a 5 lžícemi cukru. Vzniklý krém vrstvíme na piškoty pomocí cukrářského sáčku. Do skleničky dáme další vrstvu piškotů, pomerančovou šťávu a krém. Opakujeme dle velikosti skleničky. Poslední vrstvou by měl být krém.

Servírování

02.Vychladlé tiramisu těsně před podáváním posypeme přesátým kakaem a dozdobíme nastrouhanou pomerančovou kůrou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo