Markéta Krajčovičová
Doba přípravy2 hod. 15 min.

Pomerančové tiramisu

Italská klasika provoněná pomerančem - ochutnejte pomerančové tiramisu podle kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
5

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × balení dlouhých piškotů La Cestera
  • 2 × větší pomeranče (na šťávu a kůru)
  • 7 × lžíce cukru krystal Castello
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 250 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • holandské kakao Castello na posypání
  • šlehač
  • cukrářský sáček
  • sítko
  • skleničky (asi 200 ml)

POSTUP

Tiramisu

V hrnci zahřejeme šťávu ze dvou pomerančů a přidáme 2 lžíce cukru. Mícháme, až se cukr rozpustí (nevaříme). Na dno servírovacích skleniček nalámeme část piškotů na malé kousky a v obou polijeme asi 2-3 lžícemi připravené pomerančové šťávy. Mascarpone vyšleháme společně se smetanou a 5 lžícemi cukru. Vzniklý krém vrstvíme na piškoty pomocí cukrářského sáčku. Do skleničky dáme další vrstvu piškotů, pomerančovou šťávu a krém. Opakujeme dle velikosti skleničky. Poslední vrstvou by měl být krém.

Servírování

Vychladlé tiramisu těsně před podáváním posypeme přesátým kakaem a dozdobíme nastrouhanou pomerančovou kůrou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.