Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Penne vaříme za občasného míchání asi 12 minut v osolené vroucí vodě. Scedíme přes sítko.
Brokolici rozdělíme na růžičky, vaříme do osolené vroucí vody asi na 3 až 4 minuty (podle velikosti růžiček) a poté scedíme přes sítko. Vychladlé nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme najemno, česnek na plátky. Restujeme v pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli a česneku. Opepříme, osolíme a dobře orestujeme. Podlijeme vývarem a krátce dusíme. Poté přidáme mascarpone, které necháme rozpustit.
Aby se penne s omáčkou lépe spojily a promíchaly, doporučujeme dokončit max. 2 porce najednou. Do rozehřáté pánve přendáme polovinu omáčky a uvařených penne. Promícháme a přidáme kousky uvařené brokolice. Krátce povaříme. Bazalku nakrájíme nadrobno a přidáme do pánve. Promícháme a necháme spojit.
Penne podáváme v hlubokém talíři posypané nasucho opraženými kešu oříšky a hoblinkami sýra Grana Padano. Opepříme, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.