Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Změklé máslo a cukr vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme pyré z řepy, gelové barvivo, semínka z vanilkového lusku, vejce a pomalu zašleháme olej.
Tip: Co se slupkou z vanilky? Připravte si domácí vanilkový cukr podle našeho receptu.
Následně ručně přimícháme špetku soli, jedlou sodu, ocet, mléko, kakao a nakonec mouku.
Připravíme si dva plechy vyložené pečicím papírem a na každý rovnoměrně rozetřeme polovinu těsta. Pečeme v troubě rozpálené na 160 °C 10–12 minut. Zkontrolovat můžeme dřevěnou špejlí. Když píchneme do hotového těsta, vyndáme ji čistou. Pokud jsou na ní zbytky lepivého těsta, potřebuje péct déle. Před použitím necháme korpus zcela vychladnout.
Jak připravit mechový řez?
Oba pláty překrojíme napůl. Jednu polovinu rozdrobíme na „piškotovou drobenku“ a dáme stranou. Připravíme si oblíbený bílkovo-máslový krém (doporučujeme likérový) z triku Kulinářské akademie Lidlu, čerstvé lesní ovoce nebo banány a mátu na ozdobu.
První polovinu plátu potřeme krémem, přiklopíme druhou polovinou, opět potřeme krémem, přiklopíme třetí polovinou, znovu potřeme zbylým krémem a zasypeme nadrobeným korpusem.
Tip: Čerstvé ovoce můžete vložit i do krému mezi jednotlivé vrstvy.
Ozdobíme čerstvým ovocem a lístky máty. Řez nakrájíme na pravidelné (nebo i nepravidelné) tvary, případně z něj vykrajujeme kolečka – malé dortíčky, které servírujeme.