Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Pokročilý
Čím jsou dny teplejší, tím přirozeně stoupá chuť na zmrzlinu. Není ale třeba se spokojit s jednoduchým nanukem – můžete si připravit perfektní zmrzlinový pohár s banánem v čokoládě. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na to. Naučíte se trik, jak pokrájený banán jednoduše obalit v horké čokoládě (budete k tomu trochu nezvykle potřebovat mrazák a potravinovou fólii) i jak namíchat výsledný pohár. Kromě kousků čokobanánu budete potřebovat ještě samotnou zmrzlinu, pražené oříšky, šlehačku a karamelovou omáčku.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
6 576 kJ / 1 572 kcal
Bílkoviny
32,70 g
Tuky
102,30 g
Vláknina
17,00 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
134,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Banán nakrájíme na půl centimetru silná kolečka, která rozložíme na talíř obalený potravinovou fólii a alespoň na 30 minut zamrazíme.
02.Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, necháme vychladnout tak, aby byla stále tekutá, ale ne příliš teplá a zmražená kolečka banánů v čokoládě namočíme. Vyndáme, položíme na pečicí papír a posypeme nasekanými arašídy.
Pracujte rychle! Čokoláda na zmrzlém ovoci velmi rychle tuhne.
03.Servírovací misku řádně vychladíme, na dno nasypeme zbylé sekané arašídy a nandáme 3 kopečky zmrzliny.
My zvolili 3 kopečky vanilkové zmrzliny, ale příchuť můžete samozřejmě měnit dle preferencí. Zkuste domácí z triků Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Ke zmrzlině přidáme připravené banány v čokoládě, ušlehanou šlehačku, karamelovou omáčku a ozdobíme lístkem máty.
Jak připravit domácí karamelovou omáčku zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT