Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
200 g cukru necháme v hrnci rozpustit s následně zkaramelizovat. Poté opatrně přilijeme smetanu, promícháme, přidáme mléko, sůl a provaříme, dokud se karamel nerozpustí.
Žloutky vyšleháme s 30 g cukru do pěny, přimícháme část teplé karamelové omáčky, žloutkovou směs přilijeme ke zbytku karamelové omáčky a za stálého míchání zahřejeme „na růži“. To znamená, že ohříváme do takové konzistence, aby po rozfouknutí směsi na vypouklé straně vařečky vznikl květu podobný tvar. Vycedíme a necháme vychladnout.
Vychladlou směs naplníme do namraženého zmrzlinovače a necháme zpracovávat asi 40 minut do požadované konzistence.
Hotovou zmrzlinu přendáme do krabičky a necháme ještě 20 minut zatuhnout v mrazáku.
Servírujeme podle chuti, třeba v oplatkovém kornoutku posypanou griliášem.