Flambované banány
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

15 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

 Oheň v kuchyni?! Když je pod kontrolou, tak dokáže vykouzlit skvělé dobroty! Důkazem toho jsou i flambované banány podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Na jejich přípravu budete potřebovat zkaramelizovaný cukr se skořicí a rumem a samozřejmě i samotné banány (volte raději tvrdší kousky). Samotné flambování pak při troše opatrnosti zvládne každý a trvá jen pár vteřin. Výsledkem ale je dokonalý dezert, který si nejlépe vychutnáte s vanilkovou zmrzlinou a sekanými ořechy. 

Tagy

Cukrárna

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g máslo
  • 150 g cukr krystal
  • skořice
  • 100 ml tmavý rum
  • 4 × banány
  • na podávání vanilková zmrzlina
  • na podávání lískové ořechy
  • na podávání čerstvá máta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 509 kJ / 600 kcal

Bílkoviny

4,00 g

Tuky

29,20 g

Vláknina

4,00 g

Sůl

0,50 g

Sacharidy

78,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozehřáté pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme cukr a zarestujeme. Přidáme trochu skořice a necháme lehce zkaramelizovat. Přilijeme polovinu množství alkoholu a připravíme máslovo-karamelovou omáčku, do které vložíme oloupané a na poloviny překrojené banány. Necháme je prohřát a dobře obalíme omáčkou. 

Na flambování používejte méně zralé banány, jinak se rozvaří.

02.Přilijeme zbytek alkoholu, zapálíme flambovací pistolí a necháme flambovat.

Pokud vaříte na otevřeném ohni (plynový sporák) odpařovaný alkohol může snadno chytnout od ohně pod pánví. Pokud používáte jiný systém ohřevu, bude potřeba pánev zapálit flambovací pistolí nebo dlouhou hořící špejlí.

03.Podáváme s vanilkovou zmrzlinou, sekanými lískovými ořechy a ozdobíme snítkou máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo