Roman Paulus
Doba přípravy15 min.

Flambované banány

 Oheň v kuchyni?! Když je pod kontrolou, tak dokáže vykouzlit skvělé dobroty! Důkazem toho jsou i flambované banány podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Na jejich přípravu budete potřebovat zkaramelizovaný cukr se skořicí a rumem a samozřejmě i samotné banány (volte raději tvrdší kousky). Samotné flambování pak při troše opatrnosti zvládne každý a trvá jen pár vteřin. Výsledkem ale je dokonalý dezert, který si nejlépe vychutnáte s vanilkovou zmrzlinou a sekanými ořechy. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g máslo
  • 150 g cukr krystal
  • skořice
  • 100 ml tmavý rum
  • 4 × banány
  • na podávání vanilková zmrzlina
  • na podávání lískové ořechy
  • na podávání čerstvá máta
  • pánev
  • flambovací pistole
  • naběračka na zmrzlinu

POSTUP

V rozehřáté pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme cukr a zarestujeme. Přidáme trochu skořice a necháme lehce zkaramelizovat. Přilijeme polovinu množství alkoholu a připravíme máslovo-karamelovou omáčku, do které vložíme oloupané a na poloviny překrojené banány. Necháme je prohřát a dobře obalíme omáčkou. 

Tip: Na flambování používejte méně zralé banány, jinak se rozvaří.

Přilijeme zbytek alkoholu, zapálíme flambovací pistolí a necháme flambovat.

Tip: Pokud vaříte na otevřeném ohni (plynový sporák) odpařovaný alkohol může snadno chytnout od ohně pod pánví. Pokud používáte jiný systém ohřevu, bude potřeba pánev zapálit flambovací pistolí nebo dlouhou hořící špejlí.

Podáváme s vanilkovou zmrzlinou, sekanými lískovými ořechy a ozdobíme snítkou máty.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce vč. zmrzliny): 594 kcal, 3,6 g bílkovin, 66 g sacharidů, 30 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.