Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
15 min.
Obtížnost
Profesionál
Oheň v kuchyni?! Když je pod kontrolou, tak dokáže vykouzlit skvělé dobroty! Důkazem toho jsou i flambované banány podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Na jejich přípravu budete potřebovat zkaramelizovaný cukr se skořicí a rumem a samozřejmě i samotné banány (volte raději tvrdší kousky). Samotné flambování pak při troše opatrnosti zvládne každý a trvá jen pár vteřin. Výsledkem ale je dokonalý dezert, který si nejlépe vychutnáte s vanilkovou zmrzlinou a sekanými ořechy.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 509 kJ / 600 kcal
Bílkoviny
4,00 g
Tuky
29,20 g
Vláknina
4,00 g
Sůl
0,50 g
Sacharidy
78,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřáté pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme cukr a zarestujeme. Přidáme trochu skořice a necháme lehce zkaramelizovat. Přilijeme polovinu množství alkoholu a připravíme máslovo-karamelovou omáčku, do které vložíme oloupané a na poloviny překrojené banány. Necháme je prohřát a dobře obalíme omáčkou.
Na flambování používejte méně zralé banány, jinak se rozvaří.
02.Přilijeme zbytek alkoholu, zapálíme flambovací pistolí a necháme flambovat.
Pokud vaříte na otevřeném ohni (plynový sporák) odpařovaný alkohol může snadno chytnout od ohně pod pánví. Pokud používáte jiný systém ohřevu, bude potřeba pánev zapálit flambovací pistolí nebo dlouhou hořící špejlí.
03.Podáváme s vanilkovou zmrzlinou, sekanými lískovými ořechy a ozdobíme snítkou máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT