Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Banánové lívance

Milujete sladké k snídani? Pokud ano, neměli byste si nechat ujít banánové lívance podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse! Kromě toho, že při jejich přípravě snadno zužitkujete i starší banány, můžete si je nachystat v klasické i kakaové variantě. Zatímco je Roman Paulus podává s tvarohem, javorovým sirupem a ořechy, vy můžete vyzkoušet i další oblíbené kombinace, například s lesním ovocem nebo lískooříškovou pomazánkou.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 5 × velmi zralé banány
  • 2 × vejce „M“
  • 400 ml plnotučné mléko
  • 250 g hladká mouka
  • 2 × lžička cukr krupice
  • 2 × lžička kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g vanilkový cukr
  • sůl
  • na smažení rostlinný olej
  • na podávání tvaroh
  • na podávání javorový sirup
  • na podávání lískové ořechy
  • na podávání čerstvá máta

Varianta s kakaem:

  • navíc 2 lžíce kakao na pečení

POSTUP

4 banány oloupeme a rozšťoucháme šťouchadlem tak, aby v těstě zůstaly kousky. Přidáme vejce a mléko. V míse smícháme hladkou mouku s cukrem, kypřicím práškem, vanilkovým cukrem a solí a vmícháme mokré suroviny.

Tip: Mokré suroviny vždy přimíchávejte k suchým, aby se netvořily hrudky.

Připravujeme-li variantu s kakaem, přidáme ještě kakao. Do rozehřáté pánve s olejem dáme velkou lžící těsto. Zbylý banán nakrájíme na plátky a na každý lívanec několik plátků položíme. Překryjeme trochou těsta a jakmile je lívanec ze spodní části opečený, otočíme a dopečeme i z druhé strany. 

Podáváme s nočkem tvarohu, přelité javorovým sirupem a ozdobené nasekanými lískovými ořechy a snítkou máty.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 690 kcal, 19 g bílkovin, 96 g sacharidů, 24 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.