Nadýchané lívance – suflé pancakes

play Přehrát video recept
Nadýchané lívance – suflé pancakes
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská, Asijská

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Znáte takzvané suflé pancakes? Jsou to ty nejnadýchanější lívanečky, jaké jste kdy měli, a se šéfkuchařem Romanem Paulusem si je teď zvládnete i velmi snadno připravit. Naučíte se, jak správně připravit těsto i jak dosáhnout té největší nadýchanosti pomocí ušlehaných bílků se škrobem. Tento původně asijský (japonský) dezert si vychutnáte nejlépe k snídaní – s pořádnou dávkou másla, javorového sirupu a lesního ovoce.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

3 kusy = 1 porce

  • 2 × vejce „M“
  • 24 g krupicového cukru
  • 1 × lžíce bramborového škrobu
  • 37 g hladké mouky
  • 1 × lžička jedlé sody
  • 1 × lžíce plnotučného mléka
  • 1 × lžička vanilkového extraktu
  • rostlinný olej
  • kousek másla k podávání
  • javorový sirup k podávání
  • moučkový cukr k podávání
  • lesní plody k podávání

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 932 kJ / 462 kcal

Bílkoviny

19,40 g

Tuky

13,70 g

Vláknina

1,00 g

Sůl

3,60 g

Sacharidy

62,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Potřebujeme:  pečicí papír, pánev s poklicí, ubrousek, cukrářský sáček

02.Z bílků vyšleháme tuhý sníh. V půlce šlehání přidáme cukr a na konci ručně vmícháme škrob.

03.Mouku, sodu, mléko, vanilku a žloutky vyšleháme metličkou. Trochu sněhu vmícháme do žloutků metličkou, pak všechny žloutky velmi opatrně stěrkou promícháme se zbytkem sněhu.

04.Horkou pánev pokropíme olejem a vytřeme papírovým ubrouskem. Pečeme v kroužku z pečicího papíru (můžeme použít i kovový kroužek) na mírném plameni pod pokličkou. Do pánve dáme vedle lívanců i lžičku vody, aby se udržela správná vlhkost. Po 4 minutách opatrně otočíme a dopečeme z druhé strany.

Zdali jsou lívance hotové můžete vyzkoušet i špejlí. Pokud je po zapíchnutí do lívance suchá, je propečený.

05.Z hotových lívanců sundáme pečicí papír a podáváme s kouskem másla, javorovým sirupem a dle chuti i čerstvým ovocem zasypané moučkovým cukrem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo