Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Nadýchané lívance – suflé pancakes

Znáte takzvané suflé pancakes? Jsou to ty nejnadýchanější lívanečky, jaké jste kdy měli, a se šéfkuchařem Romanem Paulusem si je teď zvládnete i velmi snadno připravit. Naučíte se, jak správně připravit těsto i jak dosáhnout té největší nadýchanosti pomocí ušlehaných bílků se škrobem. Tento původně asijský (japonský) dezert si vychutnáte nejlépe k snídaní – s pořádnou dávkou másla, javorového sirupu a lesního ovoce.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

3 kusy = 1 porce

  • 2 vejce „M“
  • 24 g krupicového cukru
  • 1 polév. lž. bramborového škrobu
  • 37 g hladké mouky
  • 1 káv. lžič. jedlé sody
  • 1 polév. lž. plnotučného mléka
  • 1 káv. lžič. vanilkového extraktu
  • rostlinný olej
  • kousek másla k podávání
  • javorový sirup k podávání
  • moučkový cukr k podávání
  • lesní plody k podávání
  • pečicí papír
  • pánev s poklicí
  • ubrousek

POSTUP

Potřebujeme:  pečicí papír, pánev s poklicí, ubrousek, cukrářský sáček

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. V půlce šlehání přidáme cukr a na konci ručně vmícháme škrob.

Mouku, sodu, mléko, vanilku a žloutky vyšleháme metličkou. Trochu sněhu vmícháme do žloutků metličkou, pak všechny žloutky velmi opatrně stěrkou promícháme se zbytkem sněhu.

Horkou pánev pokropíme olejem a vytřeme papírovým ubrouskem. Pečeme v kroužku z pečicího papíru (můžeme použít i kovový kroužek) na mírném plameni pod pokličkou. Do pánve dáme vedle lívanců i lžičku vody, aby se udržela správná vlhkost. Po 4 minutách opatrně otočíme a dopečeme z druhé strany.

Tip: Zdali jsou lívance hotové můžete vyzkoušet i špejlí. Pokud je po zapíchnutí do lívance suchá, je propečený.

Z hotových lívanců sundáme pečicí papír a podáváme s kouskem másla, javorovým sirupem a dle chuti i čerstvým ovocem zasypané moučkovým cukrem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU