Kuchyně
Francouzská, Asijská
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Znáte takzvané suflé pancakes? Jsou to ty nejnadýchanější lívanečky, jaké jste kdy měli, a se šéfkuchařem Romanem Paulusem si je teď zvládnete i velmi snadno připravit. Naučíte se, jak správně připravit těsto i jak dosáhnout té největší nadýchanosti pomocí ušlehaných bílků se škrobem. Tento původně asijský (japonský) dezert si vychutnáte nejlépe k snídaní – s pořádnou dávkou másla, javorového sirupu a lesního ovoce.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 932 kJ / 462 kcal
Bílkoviny
19,40 g
Tuky
13,70 g
Vláknina
1,00 g
Sůl
3,60 g
Sacharidy
62,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Potřebujeme: pečicí papír, pánev s poklicí, ubrousek, cukrářský sáček
02.Z bílků vyšleháme tuhý sníh. V půlce šlehání přidáme cukr a na konci ručně vmícháme škrob.
03.Mouku, sodu, mléko, vanilku a žloutky vyšleháme metličkou. Trochu sněhu vmícháme do žloutků metličkou, pak všechny žloutky velmi opatrně stěrkou promícháme se zbytkem sněhu.
04.Horkou pánev pokropíme olejem a vytřeme papírovým ubrouskem. Pečeme v kroužku z pečicího papíru (můžeme použít i kovový kroužek) na mírném plameni pod pokličkou. Do pánve dáme vedle lívanců i lžičku vody, aby se udržela správná vlhkost. Po 4 minutách opatrně otočíme a dopečeme z druhé strany.
Zdali jsou lívance hotové můžete vyzkoušet i špejlí. Pokud je po zapíchnutí do lívance suchá, je propečený.
05.Z hotových lívanců sundáme pečicí papír a podáváme s kouskem másla, javorovým sirupem a dle chuti i čerstvým ovocem zasypané moučkovým cukrem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT