Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Palačinkové těsto

S čokoládou, džemem, tvarohem, šlehačkou nebo ovocem – způsobů na servírování palačinek je tolik, kolik je chutí a rodinných receptů. Základem je však těsto. Ve videu Vám Roman Paulus prozradí recept na palačinkové těsto a další fígle, jak jednoduše připravit dokonalé palačinky.


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 150 g hladké mouky
  • 2 vejce "M"
  • sůl
  • 300 ml čerstvého mléka (obsah tuku 3,5 %)
  • přepuštěné máslo na smažení

POSTUP


V míse smíchejte mouku, špetku soli, vejce a trochu mléka. Zbytek mléka přilévejte postupně a vypracujte hladké těsto bez hrudek. Pokud bude příliš husté, nařeďte mlékem. Těsto nechte několik minut odpočívat. Palačinky usmažte v rozehřáté pánvi s přepuštěným máslem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU