Roman Paulus
Doba přípravy10 min.

Crepes Suzette – palačinka na pomerančích

Když přijde na dezerty, můžete se spolehnout, že francouzské recepty patří mezi ty nejlepší. Jedním z takových jsou i pomerančové palačinky Crepes Suzette, na které natočil návod šéfkuchař Roman Paulus. Naučíte se připravit jednoduchý karamel a svařit ho s pomerančovou šťávou a máslem. Pak už stačí ve vzniklé omáčce chvíli povařit palačinky a s pomocí pomerančového likéru je oflambovat. Ale nebojte se – i to díky radám Romana Pauluse zvládnete hravě. Na závěr už zbývá jen podávat s trochou citrusových segmentů a třeba vanilkovou zmrzlinou.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

POSTUP

Každou porci připravujeme zvlášť, tedy v pánvi děláme maximálně 3 palačinky.

V rozehřáté pánvi roztopíme a zkaramelizujeme cukr. Do lehce zhnědlého cukru přidáme pomerančovou šťávu a necháme krátce provařit. Krátce zredukujeme a po chvíli přidáme máslo. Přidáme čerstvě nastrouhanou pomerančovou kůru.

Do vroucí omáčky vložíme 2-3 palačinky a necháme krátce provařit, aby se palačinky prohřály.

Následně přilijeme panák likéru, zapálíme a oflambujeme. Jakmile bude plamen dohořívat, dochutíme pomerančovými segmenty.

Tip: Aby se flambování povedlo, ujistěte se, že má likér alespoň 40 % alkoholu.

Servírujeme na velkém talíři, posypané čerstvě nastrouhanou pomerančovou kůrou a několika lístky máty.

V Ideálním případě přidáme i vanilkovou zmrzlinu nebo tučnou zakysanou smetanu Créme Fraiche.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.