Roman Paulus
Doba přípravy15 min.

Snídaňové kakaové tacos s tvarohem, banány, ořechy a lesními plody

Tacos k snídani? No jistě, ale ne jen tak ledajaká! Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na kakaová snídaňová tacos s tvarohem, ořechy, banány a lesními plody. Uděláte jimi radost nejenom sobě, ale o víkendu třeba klidně i celé rodině, kterou můžete překvapit originální snídaní. A o kvalitu surovin – od banánů až po borůvky – nemusíte mít obavy. O tu se starají naši zodpovědní čerstvostrážci!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g hladká mouka Belbake
  • 400 g zakysaná smetana Pilos
  • 2 × vejce „M“
  • 2 × lžíce holandské kakao Belbake
  • 2 × lžíce krupicový cukr Belbake
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × kypřicí prášek Belbake
  • 2 × banán
  • 250 g tvaroh Pilos
  • 125 g lesní ovoce (borůvky, maliny, ostružiny)
  • 40 g ořechy (mandle, vlašské ořechy)
  • 3 × lžíce bio javorový sirup Maribel
  • na smažení bio kokosový olej Vita D'or
  • na ozdobu čerstvá máta

POSTUP

Z mouky, špetky soli, kypřicího prášku, zakysané smetany, vajec, kakaa a cukru si připravíme tekuté těsto. V pánvi s rozpáleným kokosovým olejem pečeme asi 8 cm veliké placky. 

Banán oloupeme a nakrájíme na kolečka. Tvaroh promícháme a nandáme do cukrářského sáčku. Ořechy nasekáme na větší kusy.

Lívance naskládáme vedle sebe tak, aby tvořily tvar obvyklý u tacos. Plníme kolečky banánu, tvarohem, ovocem, nasekanými ořechy a zakápneme javorovým sirupem. 

Nakonec ozdobíme lístky máty a podáváme.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce s polotučným tvarohem): 648 kcal, 22 g bílkovin, 65 g sacharidů, 33 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU