Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Bílkovinová bomba: Vajíčková pomazánka na proteinovém chlebu

Jestliže vám po Velikonocích zbyla spousta vajec a chtěli byste vyzkoušet nějaký nový recept na vajíčkovou pomazánku, je toto video právě pro vás. Šéfkuchař Roman Paulus natočil návod na zdravější variantu klasické pomazánky z vajec, ve které najdete smetanový sýr palouček, ředkvičky a jogurt. Nejvíce vám zachutná na opečeném chlebu se slunečnicovými semínky a naklíčenou řeřichou, ale využijete ji i při přípravě chlebíčků a kanapek na vaší nejbližší oslavě.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
15

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Vajíčková pomazánka:

  • 4 × vejce „M“
  • 100 g ředkvičky
  • 10 g pažitka
  • 30 g citron (šťáva)
  • sůl
  • sušené chilli z mlýnku
  • pepř
  • 50 g bílý jogurt
  • 150 g čerstvý sýr Palouček

Proteinová svačina:

  • k podávání proteinový chlebík Tastino
  • na ozdobu restovaná slunečnice s chilli
  • na ozdobu řeřicha setá

POSTUP

Vajíčková pomazánka:

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nastrouháme. Ředkvičky očistíme a také nastrouháme.

Tip: Jak uvařit vejce se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

V míse promícháme nastrouhaná vejce a ředkvičky, nasekanou pažitku, citronovou šťávu. Ochutíme solí, chilli, pepřem a doplníme jogurtem a čerstvým sýrem.

Dobře promícháme, ochutnáme a v případě potřeby dochutíme.

Před podáváním necháme krátce odležet.

Proteinová svačina:

Krajíce proteinového chleba opečeme nasucho v rozpálené pánvi.

Porci pomazánky naneseme na opečený chléb, ochutíme pikantními chilli semínky a naklíčenou řeřichou.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce svačiny = 2 chleby s pomazánkou): 384 kcal, 26 g bílkovin, 8 g sacharidů, 24 g tuků

Orientační nutriční hodnoty (1 porce pomazánky = 35 g): 50 kcal, 3 g bílkovin, 1 g sacharidů, 4 g tuků

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU