Roman Paulus
Doba přípravy15 min.

Škvarková pomazánka s vejcem nebo chilli

Udělat dobrou škvarkovou pomazánku nemusí být jen tak. Díky receptu šéfkuchaře Romana Pauluse to ale hravě zvládnete. V jednoduchém video návodu se naučíte rovnou dvě různé pomazánky. První z nich obsahuje kromě škvarků vajíčka, hořčici a sádlo. Druhá, pikantnější, zase chilli pastu. Oboje doplňuje nakrájená lahůdková cibulka a obě skvěle chutnají jen tak namazané na suché topince, ideálně z domácího chleba. Dozdobit si je podle chuti můžete kozími rohy nebo nakládanými okurkami.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
12

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Škvarková pomazánka s vejcem:

  • 150 g škvarky
  • 1 × lžička plnotučná hořčice
  • 2 × natvrdo vařené vejce „M“
  • 3 × lžíce sádlo
  • 3 × lžíce sekaná lahůdková cibulka
  • sůl
  • pepř
  • k podávání opečený chléb

Škvarková pomazánka s chilli:

POSTUP

Škvarková pomazánka s vejcem:

Škvarky nasekáme najemno, smícháme s ostatními surovinami a okořeníme.
Podáváme na čerstvě opečeném chlebu posypané nakrájenou jarní cibulkou a sekaným vejcem.

Škvarková pomazánka s chilli:

Škvarky nasekáme najemno, smícháme s ostatními surovinami a okořeníme.
Podáváme na čerstvě opečeném chlebu posypané nakrájenou jarní cibulkou a nasekanými chilli papričkami.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.