Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Dýňová pomazánka

Domácí pomazánky jsou skvělou možností, jak do jídelníčku zařadit více zeleniny, což platí dvojnásob zejména pro děti, které se jí často brání. Plátek křupavého pečiva s lehkou zeleninovou pomazánkou je jako doušek smoothie – chutnou dávkou zdraví na každý den. V následujícím díle Kulinářské akademie Lidlu se dozvíte, jak připravit dýňovou pomazánku a Roman Paulus vám prozradí tajemství jemné zeleninové chuti vytvořené z dýně, cibule a semínek. Navíc zjistíte, že pyré do pomazánky můžete připravit různým způsobem a jaké další suroviny lze využít. Uvidíte, že tato výjimečná dýňová pochoutka se stane oblíbenou ozdobou vašeho každodenního stolu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Dýňová pomazánka

  • 200 g dýňového pyré
  • 100 g plnotučného tvarohu
  • listová petržel
  • 1 menší červené cibule
  • 1 polév. lž. medu
  • 3 polév. lž. sekaných pražených dýňových semínek
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • červená cibule na ozdobu
  • lahůdková cibulka na ozdobu
  • sekaná pražená dýňová semínka na ozdobu

POSTUP

Dýni uvaříme nebo upečeme v troubě, necháme vychladnout a rozmixujeme na pyré. To smícháme s tvarohem, sekanou listovou petrželí, najemno nakrájenou červenou cibulí, medem a nasekanými praženými dýňovými semínky. Dále přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a opět důkladně promícháme.

Na plátky bílého pečiva naneseme silnou vrstvu pomazánky, dozdobíme kolečky červené cibule, nakrájenou lahůdkovou cibulkou a nasekanými praženými dýňovými semínky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU