Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Předem připravíme jednoduchý sušenkový korpus podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Dýni očistíme, uvaříme, rozmixujeme na pyré a necháme trochu vychladnout.
Želatinové plátky namočíme na pár minut do studené vody a necháme nabobtnat.
150 g smetany, pyré z uvařené dýně, kardamom a cukr svaříme, přidáme želatinu a necháme krátce vychladnout. Mezitím ušleháme 150 ml smetany do polotuha.
Následně vlažnou hmotu scedíme, vmícháme krémový sýr Palouček a ušlehanou šlehačku.
Vzniklou hmotu naplníme do korpusu ve formě a necháme minimálně 4 hodiny v lednici vychladnout.
Podáváme s marinovanou dýní, zkaramelizovanými dýňovými semínky, nakládanými kumquaty a lístky čerstvé máty.
Tip: Jak připravit sušenkový korpus, marinovanou dýni, zkaramelizovaná dýňová semínka a nakládané kumquaty se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.