Kuchyně
Česká
Počet porcí
20 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Přemýšlíte, co s vařenými vejci, která vám zbyla po Velikonocích? Jak zpracovat vejce natvrdo vám ukáže ve svém novém video receptu na vajíčkovou pomazánku s červenou řepou šéfkuchař Roman Paulus. Kromě samotné řepy a vajíček v ní najdete ještě šalotku, kyselé okurky nebo lahůdkovou cibulku, kterou na jaře můžete bez obav nahradit například medvědím česnekem. Nechybí ani sýr Palouček a na závěr i aromatický sýr s modrou plísní.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
225 kJ / 54 kcal
Bílkoviny
3,26 g
Tuky
3,80 g
Vláknina
0,29 g
Sůl
0,32 g
Sacharidy
1,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vejce uvaříme natvrdo.
02.Oloupaná vejce, vařenou červenou řepu, kyselou okurku nastrouháme nahrubo a sýr s modrou plísní najemno.
: Jak uvařit vejce natvrdo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.V míse promícháme nastrouhaná vejce, řepu a okurku, najemno nakrájenou šalotku a lahůdkovou cibulku.
V sezóně namísto lahůdkové cibulky použijte medvědí česnek.
04.Ochutíme hořčicí, oběma sýry, křenovou pastou, solí, pepřem a lákem z okurek. Dobře promícháme.
Pomazánku po promíchání nechte několik minut rozležet, následně ji ochutnejte a dochuťte dle potřeby.
05.Servírujeme doprostřed stolu, kam podáváme misku s pomazánkou ozdobenou setou řeřichou a nakrájené plátky pečiva.
Pro ještě lepší výsledek pečivo opečte dokřupava.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT