Vajíčková pomazánka s červenou řepou

play Přehrát video recept
Vajíčková pomazánka s červenou řepou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

20 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Přemýšlíte, co s vařenými vejci, která vám zbyla po Velikonocích? Jak zpracovat vejce natvrdo vám ukáže ve svém novém video receptu na vajíčkovou pomazánku s červenou řepou šéfkuchař Roman Paulus. Kromě samotné řepy a vajíček v ní najdete ještě šalotku, kyselé okurky nebo lahůdkovou cibulku, kterou na jaře můžete bez obav nahradit například medvědím česnekem. Nechybí ani sýr Palouček a na závěr i aromatický sýr s modrou plísní.

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 20 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × vejce “M”
  • 100 g vařená červená řepa
  • 1 × šalotka
  • 80 g kyselá okurka
  • 1 × lžička dijonská hořčice
  • 2 × lahůdková cibulka
  • 120 g sýr s modrou plísní Rival
  • 150 g čerstvý sýr Palouček
  • 40 g křenová pasta
  • sůl
  • pepř
  • lák z okurek
  • na zdobení řeřicha setá
  • k podávání pečivo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

225 kJ / 54 kcal

Bílkoviny

3,26 g

Tuky

3,80 g

Vláknina

0,29 g

Sůl

0,32 g

Sacharidy

1,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vejce uvaříme natvrdo.

02.Oloupaná vejce, vařenou červenou řepu, kyselou okurku nastrouháme nahrubo a sýr s modrou plísní najemno.

: Jak uvařit vejce natvrdo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.V míse promícháme nastrouhaná vejce, řepu a okurku, najemno nakrájenou šalotku a lahůdkovou cibulku.

V sezóně namísto lahůdkové cibulky použijte medvědí česnek.

04.Ochutíme hořčicí, oběma sýry, křenovou pastou, solí, pepřem a lákem z okurek. Dobře promícháme.

Pomazánku po promíchání nechte několik minut rozležet, následně ji ochutnejte a dochuťte dle potřeby.

05.Servírujeme doprostřed stolu, kam podáváme misku s pomazánkou ozdobenou setou řeřichou a nakrájené plátky pečiva.

Pro ještě lepší výsledek pečivo opečte dokřupava.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo