Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Nevíte, co je to skotské vejce? A pštrosí vejce znáte? Je to totiž to samé! Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže jednoduchý recept z mletého masa.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 660 kJ / 875 kcal
Bílkoviny
36,90 g
Tuky
53,60 g
Vláknina
7,90 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
56,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Zelí a řepu nastrouháme, smícháme spolu s octem, řepkovým olejem, kmínem, křenem, solí a pepřem a necháme odstát.
02.Housku namočíme v půl hrnku mléka. Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme s najemno nakrájenou cibulí, nastrouhaným česnekem, hořčicí a vyždímanou houskou. Vše dobře zamícháme a vypracujeme kompaktní hmotu. 4 vejce, která jsme vařili asi 6 minut, oloupeme osušíme a následně zabalíme do připravené směsi.
03.Takto připravená vejce obalíme v trojobalu (nejprve v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance) a smažíme v pánvi s přepuštěným máslem do zlatova.
04.V hrnci připravíme bramborovou kaši ze smetany, 50 ml mléka, propasírovaných vařených brambor a lžíce másla.
Jak připravit bramborovou kaši se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
05.Podáváme rozkrojené napůl, ozdobené lístky petržele krátce osmažené v rostlinném oleji, se zelným salátem a bramborovou kaší.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT