Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Zelí a řepu nastrouháme, smícháme spolu s octem, řepkovým olejem, kmínem, křenem, solí a pepřem a necháme odstát.
Housku namočíme v půl hrnku mléka. Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme s najemno nakrájenou cibulí, nastrouhaným česnekem, hořčicí a vyždímanou houskou. Vše dobře zamícháme a vypracujeme kompaktní hmotu. 4 vejce, která jsme vařili asi 6 minut, oloupeme osušíme a následně zabalíme do připravené směsi.
Takto připravená vejce obalíme v trojobalu (nejprve v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance) a smažíme v pánvi s přepuštěným máslem do zlatova.
V hrnci připravíme bramborovou kaši ze smetany, 50 ml mléka, propasírovaných vařených brambor a lžíce másla.
Tip: Jak připravit bramborovou kaši se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Podáváme rozkrojené napůl, ozdobené lístky petržele krátce osmažené v rostlinném oleji, se zelným salátem a bramborovou kaší.