Roman Paulus
Doba přípravy10 min.

Liptovská pomazánka

Když dostanete chuť na zajímavou pomazánku, nemusíte chodit nikam daleko. Stačí se podívat do sousední slovenské kuchyně, stejně jako to udělal šéfkuchař Roman Paulus, který natočil video návod na originální liptovskou pomazánku. Zjistíte, proč by se měla připravovat z pravé ovčí bryndzy i jak ji správně ochutit nejenom kmínem a solí, ale také pažitkou a sladkou (případně i pálivou) paprikou. Nakonec stačí jen namazat na chleba a pochutnat si!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g bryndza
  • 1 × lžíce máslo
  • 2 × lžíce zakysaná smetana (18 % tuku)
  • 1 × lžíce sladká paprika
  • 1 × lžíce sekaná cibule
  • 1 × lžička mletý kmín
  • 2 × lžíce sekaná pažitka
  • pepř
  • sůl
  • 1 × malá červená cibule

POSTUP

Bryndzu, změklé máslo a zakysanou smetanu rozmícháme. Ochutíme mletou paprikou, najemno nasekanou cibulí, kmínem, nasekanou pažitkou, čerstvě mletým pepřem a trochou soli. Důkladně promícháme. 

Tip: Skladujeme v uzavřené nádobě v lednici, kde vydrží až týden.

Podáváme ideálně alespoň hodinu uleželou v lednici na krajíci čerstvého chleba dozdobené proužky červené cibule a nasekanou pažitkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.