Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Sladké i zdravé rychlé chlebíčky

Pokud chystáte pohostit své přátele na silvestrovské oslavě, neměly by na večerním menu chybět chlebíčky. Samozřejmě můžete vsadit na jistotu a připravit tradiční se šunkou a vajíčkem, ale pokud chcete své známé opravdu překvapit, zkuste tyhle originální z dílny šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten natočil video recept na celkem tři druhy obložených chlebů – netradiční s hummusem a avokádem, sladký s oříškovou pomazánkou a banánem a nakonec překvapivě chutné s rychlou pomazánkou s červené řepy a kozím sýrem navrch. Uvidíte, že takhle si příchod nového roku rozhodně užijete!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Chlebíček s avokádem

  • slunečnicový chléb
  • humus s mrkví a koriandrem Chef select
  • avokádo
  • pikantní slunečnicová semínka Alesto
  • drobné klíčky na zdobení

Sladký chlebíček s banánem

  • slunečnicový chléb
  • lísko-oříšková pomazánka Choco nussa
  • banán
  • nesolené arašídy
  • pikantní kešu Alesto
  • drobné klíčky na zdobení

Chlebíček s rychlou pomazánkou z červené řepy

  • slunečnicový chléb
  • vařená červená řepa
  • sůl
  • pepř
  • med
  • strouhaný křen
  • extra panenský olivový olej
  • citrónová šťáva
  • čerstvý kozí sýr
  • řapíkatý celer
  • pikantní slunečnicová semínka Alesto

POSTUP

Všechny chlebíčky připravíme na rozpůlený plátek čerstvého tmavého slunečnicového chleba.

Chlebíček s avokádem:

Humus nandáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a naneseme vrstvu na pečivo. Zralé avokádo rozpůlíme, oloupeme a zbavíme pecky. Půlku avokáda nakrájíme na tenké plátky, vezmeme nakrájenou čtvrtinu avokáda, plátky roztáhneme do vějířku a položíme na vrstvu humusu. Na něj znovu naneseme ozdobně humus. Posypeme slunečnicovými semínky a čerstvými zelenými klíčky pažitky.

Tip: Jak snadno oloupat avokádo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Sladký chlebíček s banánem:

Na pečivo namažeme velkorysou vrstvu lísko-oříškové pomazánky. Banán oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Nakrájenou část banánu trochu zploštíme a položíme na pomazánku. Posypeme burskými a pikantními kešu oříšky. Nakonec ozdobíme drobnými klíčky ředkvičky.

Tip: Pokud děláte chlebíček pro děti, vynechte pálivé oříšky.

Chlebíček s rychlou pomazánkou z červené řepy:

Vařenou řepu nakrájíme na menší kusy a vložíme do elektrického sekáčku. Osolíme, opepříme, ochutíme medem, křenem, olivovým olejem, citronovou šťávou a dobře rozmixujeme. Pomazánku nandáme na pečivo, ochutíme rozpůleným kolečkem čerstvého kozího sýra a tenkým plátkem řapíkatého celeru. Ozdobíme světlým mladým lístkem řapíkatého celeru, slunečnicovými semínky, několika kapkami olivového oleje a čerstvě namletým pepřem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU