Kuchyně
Slovenská, Indická
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Všechny chlebíčky připravíme na rozpůlený plátek čerstvého tmavého slunečnicového chleba.
02.Humus nandáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a naneseme vrstvu na pečivo. Zralé avokádo rozpůlíme, oloupeme a zbavíme pecky. Půlku avokáda nakrájíme na tenké plátky, vezmeme nakrájenou čtvrtinu avokáda, plátky roztáhneme do vějířku a položíme na vrstvu humusu. Na něj znovu naneseme ozdobně humus. Posypeme slunečnicovými semínky a čerstvými zelenými klíčky pažitky.
Jak snadno oloupat avokádo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Na pečivo namažeme velkorysou vrstvu lísko-oříškové pomazánky. Banán oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Nakrájenou část banánu trochu zploštíme a položíme na pomazánku. Posypeme burskými a pikantními kešu oříšky. Nakonec ozdobíme drobnými klíčky ředkvičky.
Pokud děláte chlebíček pro děti, vynechte pálivé oříšky.
04.Vařenou řepu nakrájíme na menší kusy a vložíme do elektrického sekáčku. Osolíme, opepříme, ochutíme medem, křenem, olivovým olejem, citronovou šťávou a dobře rozmixujeme. Pomazánku nandáme na pečivo, ochutíme rozpůleným kolečkem čerstvého kozího sýra a tenkým plátkem řapíkatého celeru. Ozdobíme světlým mladým lístkem řapíkatého celeru, slunečnicovými semínky, několika kapkami olivového oleje a čerstvě namletým pepřem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT