Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Škvarky

Škvarky jsou samy o sobě neobyčejná pochoutka, ale představte si, jak budou chutnat vaše vlastní domácí škvarky! Potřebujete k tomu prakticky jen sádlo, hodinu času a tento jednoduchý video recept od šéfkuchaře Romana Pauluse. Kromě samotného návodu na škvaření se dozvíte i to, proč je dobré před škvařením rozehřát v pánvi vodu, nebo jak zajistit, aby škvarky nenavlhly a neztratily svou křupavost. Rozpalte sporák a pusťte se do toho!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Škvarky

  • Syrové vepřové hřbetní sádlo
  • sklenice
  • plátno
  • sítko

POSTUP

Do hrnce nebo pánve dáme trochu vody, přivedeme ji do varu a poté přidáme nakrájené hřbetní sádlo na kostičky. Škvaříme při nízké teplotě minimálně hodinu, podle množství sádla.


Hotové škvarky scedíme přes plátno. Vyškvařené sádlo slijeme do čisté sklenice a uchováváme v lednici až několik týdnů. Hodí se na pomazánky, samotné na krajíc chleba nebo pro další vaření.

Škvarky samotné osolíme až před konzumací a ujídáme například k pivu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU