Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Chia pudink

Chia semínka se často označují za takzvanou „superpotravinu“. Obsahují totiž mnoho antioxidantů a vlákniny a pokud si je dáte na snídani, snadno vám dodají energii na celé dopoledne. Šéfkuchař Roman Paulus pro vás natočil video návod, ve kterém zjistíte, jak si ze zrníček šalvěje hispánské (tedy chia semínek) připravit vydatný pudink. Nebudete potřebovat nic jiného než samotná semínka, mléko, kokos, med na dochucení a alespoň dvou hodin času, během kterých semínka krásně nabobtnají. Chia pudink si pak můžete dozdobit ovocem dle svého výběru nebo třeba granolou.


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Recept na chia pudink

  • 2 polév. lž. chia semínek
  • 2 polév. lž. strouhaného kokosu
  • 200 ml plnotučného mléka
  • sladidlo dle chuti (med, třtinový cukr, …)
  • ragú z lesního ovoce
  • lesní plody (maliny)
  • čerstvé bylinky (meduňka nebo máta)
  • granola

POSTUP

Vlažné mléko smícháme s chia semínky, strouhaným kokosem a dvěma lžícemi medu. Nandáme do sklenic a necháme v lednici nabobtnat ideálně 4–5 hodin. Zejména zezačátku průběžně promícháváme.

Po odstátí dochutíme ovocným ragú, ovocem a meduňkou či mátou. 

Tip: Jak připravit ovocné ragú zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Na dochucení můžeme použít i domácí granolu.

Tip: Jak připravit granolu zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU