1,5 banánu necháme na zdobení a zbytek ovoce oloupeme a rozmačkáme. Přidáme vejce, datlový sirup, nahrubo nasekané pekanové ořechy, kokosový olej, mandlové mléko, perníkové koření, nasekanou hořkou čokoládu a vanilkový extrakt, kypřicí prášek a vše dobře promícháme. Následně přidáme mandlovou mouku, ovesné vločky, špetku soli a vše smícháme dohromady.
Tip: Ovesné vločky jsou přirozeně bezlepkové. Mnoho výrobců kromě ovsa zpracovává i jiné suroviny, jako například klasickou pšenici. A pokud použijí stejný stroj pro zpracování, nemohou zaručit, že se žádný lepek do ovsa nedostane. Pokud máte alergii na lepek, ujistěte se proto, že používáte ovesné vločky označené jako bezlepkové.
Připravené těsto nalijeme do formy na biskupský chlebíček vystlané pečicím papírem, ozdobíme podélně rozpůlenými banány a pekanovými ořechy. Pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C asi 1 hodinu. Po upečení necháme vychladnout a krájíme na plátky.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 296 kcal, 6 g bílkovin, 31 g sacharidů, 4 g tuků