Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Čokoládový mug cake z mikrovlnky

Skvělý dezert hotový za deset až patnáct minut? Pokud vám to zní neuvěřitelně, tak jste ještě asi nepoznali tzv. mug cake. Šefkuchař Roman Paulus vám ho rád představí! Jedná se o jednoduchý nepečený zákusek, ke kterému potřebujete jen pár základních surovin a mikrovlnnou troubu. Tuto jednoduchou hrnečkovou buchtu z mikrovlnky si můžete dopřát s čokoládou, lesním ovocem nebo čímkoliv dalším, co máte rádi.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 200 g hladké mouky
  • 120 g krystalového cukru
  • 4 polév. lž. kakaa
  • 2 polév. lž. kypřicího prášku do perníku
  • 2 vejce „M“
  • 4 polév. lž. (35 ml) rostlinného oleje
  • sůl
  • 280 ml plnotučného mléka
  • máslo na vymazání
  • ● moučkový cukr, jogurt a ovoce k podávání
  • 2 větší hrnky (500 ml)
  • mikrovlnná trouba

POSTUP

V míse smícháme mouku, cukr, kakao, prášek do perníku, vejce, olej, sůl a mléko v jednolitou hmotu.

Těsto nalijeme do hrníčků s rovnými okraji (aby šel mug cake dobře vyklopit), které jsme předem vymazali napůl rozpuštěným máslem. Hrnečky by měly být naplněné asi do tří čtvrtin.

Každý hrneček zvlášť vložíme do mikrovlnné trouby a 4–4,5 minuty pečeme při plném výkonu 700 W.

Zda je mug cake hotový, můžete vyzkoušet špejlí. Zapíchněte ji doprostřed hrnečku a pokud vytáhnete špejli suchou, máte hotovo. Pokud na ní ulpívají zbytky mokrého těsta, potřebuje péct déle.

Tip: Pokud máte jinou velikost hrnečku nebo jiný výkon mikrovlnky, je třeba pečení ozkoušet a čas upravit.

Podáváme s jogurtem, lesním ovocem dle chuti a zaprášené moučkovým cukrem.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU