Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Formu na bábovku vymažeme sádlem a vysypeme polohrubou mouku.
Mouku, oba cukry, kypřicí prášek, celá vejce a 250 ml smetany metličkou promícháme v tekuté jednolité těsto. Asi ¾ těsta nalijeme do formy. Zbytek těsta obarvíme lžící kakaa a dolijeme do formy. Obrácenou stranou vařečky nebo lžíce těsta lehce promícháme a vytvoříme mramorovaný efekt. Dáváme pozor, abychom nezavadili o vymazané stěny formy.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35 minut.
Po upečení ihned vyklepneme z formy a položíme na mřížku.
Z 200 g smetany a 200 g čokolády připravíme ganache podle tohoto triku Kulinářské akademie Lidlu. Tedy nalámeme čokoládu na menší kousky, zalijeme vařící smetanou a rozmícháme v jednolitou hmotu. Necháme ji zchladnout pouze natolik, aby byla lehce tekutá, ale ne horká a studenou bábovku s ní polijeme.
Zasypeme sekanými ořechy a necháme zatuhnout.
Teprve po vychladnutí bábovku porcujeme.