Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Maminčina jednoduchá šlehačková bábovka

Chtěli byste překvapit rodinu nebo přátele výborným zákuskem, ale nejste zrovna pečící profesionálové? Tuhle snadnou šlehačkovou bábovku zvládnete i bez jakýkoliv předchozích zkušeností se sladkým pečením. Je podle receptu maminky šéfkuchaře Romana Pauluse a potřebujete na ni jen několik dohromady smíchaných surovin a 35 minut v rozehřáté troubě. Pokud budete chtít, můžete si navíc vyhrát s pěkným kakaovým mramorováním.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto:

  • 250 g hladká mouka
  • 250 g krystalový cukr
  • 30 g vanilkový cukr
  • 15 g kypřící prášek
  • 4 × vejce „M“
  • 250 ml smetana ke šlehání (33 % tuku)
  • 1 × lžíce kakao

Zdobení:

  • 200 g smetana ke šlehání (33 % tuku)
  • 200 g čokoláda na vaření (52 % tuku)
  • na posypání vlašské ořechy
  • polohrubá mouka na vymazání formy
  • sádlo na vymazání formy

POSTUP

Formu na bábovku vymažeme sádlem a vysypeme polohrubou mouku.

Mouku, oba cukry, kypřicí prášek, celá vejce a 250 ml smetany metličkou promícháme v tekuté jednolité těsto. Asi ¾ těsta nalijeme do formy. Zbytek těsta obarvíme lžící kakaa a dolijeme do formy. Obrácenou stranou vařečky nebo lžíce těsta lehce promícháme a vytvoříme mramorovaný efekt. Dáváme pozor, abychom nezavadili o vymazané stěny formy.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35 minut.

Po upečení ihned vyklepneme z formy a položíme na mřížku.

Z 200 g smetany a 200 g čokolády připravíme ganache podle tohoto triku Kulinářské akademie Lidlu. Tedy nalámeme čokoládu na menší kousky, zalijeme vařící smetanou a rozmícháme v jednolitou hmotu. Necháme ji zchladnout pouze natolik, aby byla lehce tekutá, ale ne horká a studenou bábovku s ní polijeme.

Zasypeme sekanými ořechy a necháme zatuhnout.

Teprve po vychladnutí bábovku porcujeme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.