Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Citrony omyjeme a ostrouháme z nich kůru.
Ovoce omyjeme a vypeckujeme či nakrájíme dle potřeby.
Plechy nebo zapékací mísy vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
Bílky s půlkou cukru vyšleháme do hustého sněhu.
Změklé máslo se zbytkem cukru a semínky z vanilkového lusku vyšleháme do pěny.
Tip: Z vydlabaného vanilkového lusku si můžete připravit vanilkovou omáčku, zmrzlinu a nebo domácí vanilkový cukr podle receptů Kuchyně Lidlu.
Do hmoty postupně zašleháme i žloutky, přidáme škrob, prášek do pečiva, citronovou kůru a nakonec opatrně zapracujeme i bílkový sníh a mouku.
Do každé vymazané formy rovnoměrně rozetřeme polovinu těsta.
Každý doplníme ovocem – vypeckovanými třešněmi a na měsíčky nakrájenými meruňkami. Podle chuti jeden plech doplníme drobenkou a druhý nikoli.
Tip: Jak připravit drobenku se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Pečeme v troubě rozpálené na 180 °C 35–40 minut a porcujeme až po vychladnutí.
Buchtu bez drobenky před servírováním zasněžíme moučkovým cukrem.