Kuchyně
Britská
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Že nevíte, co je to crumble? Tak to si pochutnáte! Šéfkuchař Roman Paulus jako dezert připravil „obrácený koláč“ známý jako crumble – s rebarborou a jahodami. K tomu ukáže i to, jak připravit drobenku nebo jak zkaramelizovat třtinový cukr. Drobenku (někdy se jí říká žmolenka) pak můžete využít i jinde při pečení – třeba u koláčů. A když vám crumble zachutná (výborný je se zmrzlinou), tak vyměňte rebarboru třeba za hrušky, švestky nebo jablka a ochutnejte jeho další varianty.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
8 481 kJ / 2 027 kcal
Bílkoviny
20,70 g
Tuky
67,40 g
Vláknina
12,20 g
Sůl
0,01 g
Sacharidy
328,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Drobenka (někdy nazývaná žmolenka) není žádná věda. Připravíme ji z mouky, másla a krupicového cukru. Suroviny dáme do mísy a rukama „žmouláme“ tak dlouho, dokud se správně nedrobí.
02.Hotovou ji můžeme přendat do krabičky a uchovávat v lednici minimálně týden na další použití.
03.Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
04.Třtinový cukr v pánvi opatrně zkaramelizujeme, přidáme nastrouhaný zázvor, poté připravenou rebarboru, skořici, tuzemák a krátce podusíme.
05.Hotovou směs přendáme do zapékací misky, přidáme na čtvrtiny pokrájené jahody, posypeme bohatou vrstvou drobenky a pečeme v troubě rozpálené na 180 °C dozlatova (15–20 min).
06.Podáváme s vanilkovou zmrzlinou a ozdobené lístky čerstvé meduňky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT