Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Ovocný crumble z grilu

Crumble je nejlepší koláč, pokud si nechcete s přípravou dezertu dělat příliš velké starosti. Zvládnete ho totiž hravě a bude vypadat vždy skvěle, i když si nebudete dávat tolik záležet na jeho vizuální prezentaci. Možná ale nevíte, že crumble se dá skvěle připravit i v grilu. Stačí vám k tomu žáru odolná hluboká pánev, jednoduchá drobenka s ovesnými vločkami a oblíbené ovoce. O dezert na grilovačce tak bude rázem postaráno!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny - Drobenka

  • 300 g másla
  • 200 g celozrnných ovesných vloček
  • 220 g krystalového cukru
  • 1 × lžička mleté skořice
  • 180 g polohrubé mouky
  • špetka soli

Crumble

  • 300 g mražené lesní směsi
  • 600 g jablek

POSTUP

Drobenka:

Máslo pokojové teploty, celozrnné ovesné vločky, cukr, skořici a mouku se špetkou soli důkladně rukama promícháme.

Crumble:

Do pánve vhodné na gril (ideálně litinové) vložíme pokrájené ovoce. 

Tip: Ovoce může být zmrazené i čerstvé. Nezapomeňme jej však očistit od pecek, případně slupek, a nakrájet ho na stejně velké kousky.

Ovoce v pánvi zakryjeme bohatou vrstvou drobenky a následně vložíme do grilu rozpáleného asi na 200 °C. Přiklopíme víkem a pečeme přibližně 1,5 hodiny dozlatova. Po upečení necháme alespoň hodinu vychladnout a podáváme s vanilkovou zmrzlinou nebo zakysanou smetanou.

Tip: Jak si připravit domácí vanilkovou zmrzlinu se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU